21
Sep
untitled1.jpg
nekretniners

Kuće poznatih - Brižit Bardo

facebook messenger viber
Luksuzni pariski stan u kom je filmska zvezda Brižit Bardo živela šezdesetih godina sa svojim suprugom, nemačkim milijarderom i plejbojem Ganterom Saksom, stavljen je na prodaju, a njegova vrednost je procenjena na nešto više od šest miliona evra.

Raskošni dom, izgrađen 1902. godine, nalazi se u 16. arondismanu i sastoji se od tri spavaće sobe sa kupatilom, diskoteke, bilijar sale, prostranog salona i prelepe unutrašnje bašte, od poda do plafona je obložen mermerom, a bogati stilski nameštaj i dalje svedoči o dekadentnoj raskoši u kojoj je par živeo u toku trogodišnje ljubavi.

Zvezda filmskog klasika “I bog stvori ženu“, za nemačkog plejboja se udala 1966. godine, a romansa je započeta nezaboravnom veridbom: Saks je zaprosio Bardo bacivši iz helikoptera stotine crvenih ruža na njenu kuću na plaži u Sen Tropeu, nakon čega je zaronio u more, doplivao do obale i zatražio njenu ruku.
Ljubav, međutim, nije dugo trajala, i nakon što su je ispratile brojne afere sa obe strane, par se razveo posle tri godine. Poznato je da je jedan od glumičinih ljubavnika u tom periodu bio i čuveni Serž Geinzbur, sa kojim je Bardo snimila prvu verziju kontroverzne pesme “Je t’aime... moi non plus”. Besan zbog erotičnih stihova i teškog disanja koje asocira na ljubavne uzdahe, Saks je zabranio objavljivanje numere, a Brižit je u duetu nakon toga zamenila Džejn Birkin.
nekretniners bordoe1.jpg nekretniners bordoe2.jpg nekretniners bordoe3.jpg nekretniners bordoe4.jpg nekretniners bordoe5.jpg nekretniners bordoe6.jpg nekretniners bordoe7.jpg