0
Loading...
0Moji Favoriti
Loading...
Mi tražimo za vas Ostavi oglas

Saveti: Ukrasite svoju kuću novogodišnjom jelkom od kartona

23.12.2016. | Izvor: Nekretnine.rs |

Minimalnim ulaganjem sa malo truda, možemo svojim ukućanima da napravimo prijatan praznični ugođaj uz zanimljivo druženje.

Pravi je momenat za ukrašavanje kuće u novogodišnjoj atmosferi.
Za početak, potreban vam je karton od najobičnijih kutija od televizora ili monitora koji čak i ako nemate možete da nabavite besplatno u bilo kojoj prodavnici. Komšije iz lokalnog marketa će vam ih rado ustupiti.

Kartonska osnova za jelku
Pored kartona trebaju vam jedne makaze i selotejp traka. Prvo od kartona isecite tri jednakokraka trougla istih dimenzija od kojih ćete formirati jednu piramidu pomoću selotejp trake. Tako ste napravili osnovu za jelku.

Ozelenjavanje
Sada jedino što preostaje je da obavijete piramidu zelenom girlandom, koju možete nabaviti na najbližoj pijaci ili u prodavnici kineske robe po ceni od svega 100 rsd. U zavisnosti od veličine jelke zavisi i to koliko girlandi vam treba.


Na kraju ide i najlepši deo – ukrašavanje.
Možete čak
i tu da izbegnete kupovinu skupih ukrasa, tako što ćete ih napraviti od rekvizita koje već imate u kući. To može da bude sjajni papir od vina koje je kuma donela za slavu ili neka šarena kutija koju možemo da isečemo u obliku zvedica ili kružića. Takođe stare kutije od parfema ili čajeva uvijte u ukrasni papir, stavite mašnu i to mogu da budu veoma lepi ukrasi. Neće smetati ni lampioni naravno ukoliko ih imate. Ako ih ipak kupujete koštaće vas od 180 dinara. Mi smo za ovaj primer pravili jelku u kancelariji pa nismo imali kutije a jelku smo ukrasili mašnama i lampionima. Naravno, vi možete po svojoj želji i inspiraciji da ukrasite jelku kako god želite.

Na ovaj način nismo napravili samo uštedu kućnog budžeta već smo se lepo zabavili, družili, napravili jedinstvenu novogodišnju jelku a time i spasili barem jednu prirodnu koja je ostala u šumi da raste.


Pretraga