0
Loading...
0Moji Favoriti
Loading...
Mi tražimo za vas Ostavi oglas

Pitali smo studente koji su njihovi kriterijumi kada iznajmljuju stan

07.09.2017. | Izvor: Radomir Kuč |

Evo šta je bitno studentima kada traze stan, i koji faktori su veoma važni za svakodnevni studentski život.

Kada se upišete na željeni fakultet, od vas se očekuje da budete savestan i vredan student, da redovno pohađate sva predavanja i naravno sve ispite položite na vreme. Ukoliko studirate u svom gradu i ne morate da se selite u neki drugi, definitivno imate mnogo manju glavobolju. Ali šta se dešava ako morate da se preselite u veći univerzitetski centar.

Pre svega treba da iznajmite stan u kojem ćete da stanujete narednih nekoliko godina. S obzirom da su studentski domovi skoro uvek unapred popunjeni, rentiranje stana ostaje kao sledeće rešenje.

"Lokacija stana se najčešće bira prema lokaciji na kojoj se nalazi i sam fakultet, da bi se što više uštedelo na vremenu koje zahteva odlazak i povratak sa fakulteta, jer se vrlo često dešava da tokom dana i po dva puta morate da idete na fakultet, na primer ako su pre podne predavanja a uveče vežbe, to ume da bude naporno kada stanujete daleko" - rekla nam je Maja, iz Vranja koja studira medicinu u Beogradu.
"Student sam druge godine IT menadžmenta i kada sam tražila stan, prvo sam gledala da bude blizu fakulteta, zatim da ima uveden internet, kako je opremljen i najvažniji kriterijum je bio da ima dve odvojene sobe jer cimerka i ja živimo zajedno." - Ispričala je Ivana iz Čačka.
 Student FON-a, Miloš kaže: "Bitno mi je koliko je star/očuvan namestaj u stanu, i važno mi je kupatilo koje mora da bude novo, čisto, da ima veš mašinu i da je dovoljno veliko i naravno,  pre svega cena iznajmljivanja, tj. odnos cene prema kvalitetu i opremljenosti. Takodje mi je bitno u kom se kraju nalazi, i da li stan poseduje barem neku manju terasu."

"Nisam u mogućnosti da plaćam skup stan, jer su troškovi studiranja inače ogromni, tako da ne gledam mnogo lokaciju. Stan može da bude i dalje od fakulteta ali bitno je da je cena pristupačna. Takođe mi je važno da je deo grada u kom se nalazi stan dobro povezan linijama gradskog prevoza sa centrom, jer mi se tu nalazi fakultet." - Ovako je Slaven iz Subotice, student arhitekture, odgovorio na naše pitanje. 

Pretraga