');
16
Mar
malistan05.jpg
nekretniners

Vaš mali stan, vaše malo carstvo

facebook messenger viber
Ono što smo u predhodnom periodu definitivno zaključili jeste da je tržište nekretnina u Srbiji zaživelo i beleži vidljiv pomak, pogotovo u Beogradu gde su najtraženiji mali stanovi do 30 m2 za koje ima više kupaca nego prodavaca.

O ceni takvih stanova je nezahvalno govoriti, jer sve to zavisi pre svega od lokacije stana. Mali stan 30-35 kvadrata na nekoj atraktivnoj lokaciji platićete kao i neki veliki stan na ne tako atraktivnoj lokaciji, ali se baš takvi mali stanovi prodaju.

Zašto je to tako, šta to imaju mali stanovi što nemaju veliki.
Prednosti malih stanova su višebrojne, pre svega tu su niži troškovi komunalija. Tu je svakako i činjenica da za stan od 30m2 nije potrebno mnogo nameštaja i ukrasnih detalja kako bi bio namešten sa ukusom. Ograničenja kao što su manjak kvadrata omogućuju nam da uložimo malo više vremena i truda u uređenje, birajući kvalitetne komade koji će prostor podići na neki viši nivo.
Kod ovakvih stanova uvek se ide na kvalitet ne na kvantitet, tako da šarm, udobnost i ušuškanost malih stanova se ne može osporiti.
nekretniners malistan04.jpg Ukoliko vam vremenom izgled stana dosadi, čak i najmanjom promenom, kao što su novi dekorativni jastuci, tepih ili stočić za kafu, vaš stan će poprimiti potpuno novi izgled. Ono što oduševi svakog vlasnika malog stana jeste vreme koje je potrebno da se stan pospremi, štedi i vreme i novac.

POGLEDAJTE SVE OGLASE ZA STANOVE DO 30 kvadrata OVDE.

nekretniners malistan01.jpg U velikim stanovima uvek se desi da postoji neki prostor koji je totalno neiskorišćen, tako da jedna od najboljih stvari vezanih za male životne prostore jest to da svaki deo (pa i praznina!) ima svoju bitnu ulogu.
nekretniners malistan03.jpg Stanovi malih kvadratura se zimi brže zagreju, a leti ohlade.
Ovakvi stanovi su idealni za samce ili za parove koji tek počinju svoj zajednički život.
Jedina mana ovakvih stanova jeste to da nisu namenjeni za višečlane porodice.