0
Loading...
0Moji Favoriti
Loading...
Mi tražimo za vas Ostavi oglas

Šta sve Srbi mogu da naprave od JEDNE LOĐE

26.10.2018. | Izvor: J. A. , M.M. / Blic.rs |

"Četiri moguća načina interpretacije lođe" - ovako kratko moguće je opisati fotografiju zgrade, gde su istoj vertikali prikazani "originalna" terasica, i tri različita načina da se lođa pregradi, zazida i - zakrpi.

Ova fotografija objavljena je u Fejsbuk grupi "Srpski arhitekti", što ukazuje da je i sama zgrada negde u Srbiji, ali nije poznato u kom tačno gradu.

"Pogled ni na šta"
"Nije problem u ljudima, nego u projektantima i zakonu, koji nikako da skapiraju da niko ne želi 'lođu' jedan sa 1.5 metar veličine, sa pogledom ni na šta, koja se uvek pretvori u ostavu koju moraš da zastakliš.

Znači, ili imaš lođu minimum dva puta dva metra, gde može da se sedne ili je nema", glasio je jedan od komentara ispod ove slike, koji je uputio na nefunkcionalnost ove vrste terase.

I ostali komentari se slažu sa mišljenjem da mala i uvučena terasa baš i nije od koristi, te da je pregrađivanje često jedino rešenje. Tako članovi ove grupe smatraju da je lođa predodređena da na njoj stoji kutija sa peskom za mačku, da bude ostava, ili da se nekako uglavi žica za prostiranje veša.

Preuzmite potpuno besplatnu IOS aplikaciju Nekretnine.rs - Preko 120.000 oglasa za nekretnine na vašem telefonu ili tabletu.

"Malo čudo za sušenje veša"
"A kada bi legalnim putem hteo da zastakliš, ili ozidaš to 'malo čudo za sušenje veša', proklinjao bi dan kada ti je tako što palo na pamet.
Dokumentacija je skoro pa jednaka onoj za izgradnju stambeno poslovnog kompleksa sa šest nivoa podzemnih garaža..." napisao je jedan od članova grupe "Srpski arhitekti", koji očigledno ima loših iskustava sa građevinskim dozvolama.

Opširnije pročitajte OVDE.

Preuzmite potpuno besplatnu Android aplikaciju Nekretnine.rs
Preko 120.000 oglasa za nekretnine pregledajte čak i kada ste u pokretu, na vašem mobilnom telefonu ili tabletu.

Pretraga