Henkel Srbija d.o.o.

Henkel Srbija d.o.o.

11000 Beograd

Srbija

Poslovni telefon:

Mobilni telefon:

O Henkelu

Henkel je nemačka kompanija, osnovana davne 1876. godine koja danas posluje u preko 125 zemalja širom sveta i zapošljava 48.000 ljudi. Kao jedan od lidera u oblasti svetske hemijske industrije, Henkel nudi širok asortiman proizvoda iz oblasti detergenata i kućne hemije, kozmetike, građevinskih i industrijskih lepkova, kao i lepkova široke potrošnje. Kupovinom akcija u kruševačkoj Merimi, ova kompanija ušla je na srpsko tržište 2002. godine. Potencijal i geografska pozicija domaćeg tržišta, odlična povezanost i sjajne mogućnosti za izvoz, bili su presudni za Henkelov dolazak u Srbiju, kao i za dalje ulaganje i izgradnju dve Henkel Ceresit fabrike u Inđiji. Henkel Ceresit fabrike puštene su u rad 2007., izgrađene su po najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima čime je započeta još jednu faza Henkelovog poslovanja i razvoja, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Adhezivi tehnologije

Istorija i tradicija Henkelovog nadaleko poznatog sektora započinju još davne 1923. godine kada je prva pošiljka lepka izašla iz Henkelove fabrike u Dizeldorfu, dok se danas sektor Adhezivi tehnologije ove kompanije sa razlogom svrstava među najbolje u svojoj oblasti. Kao jedan od lidera na svetskom tržištu lepkova, zaptivnih masa i proizvoda za tretiranje površina široke potrošnje, kao i za primenu u zanatstvu i industriji, brendovi ove kompanije poznati su širom sveta po svom kvalitetu i lakoći primene. Tako Ceresit, Loctite, Thomsit, Moment, Pritt spadaju među najtraženije i najpopularnije brendove na tržištu adheziva.

Ceresit

Ne samo u Srbiji, već i širom sveta brend Ceresit je sinonim za unutrašnje i spoljašnje građevinske radove, zahvaljujući besprekornoj tradiciji i iskustva od preko 100 godina, ali i stalnom ulaganju razvoj i nove tehnologije. Koristeći visoko razvijene tehnologije, Ceresit nudi kompletne sisteme proizvoda za polaganje keramike, sisteme za hidroizolaciju, sisteme za termoizolaciju i fasadne sisteme, pur pene, silikone i podopolaganje.

Ceresit je apsolutni lider na tržištu ove vrste građevinskih lepkova u Srbiji, zbog vrhunske lakoće i brzine primene, kao i vrhunskog kvaliteta i dugotrajnosti proizvoda.Takođe, Ceresit sistemi za hidroizolaciju nude rešenje za probleme koji se javljaju usled uticaja vode izolujući, kako unutrašnjost, tako i spoljašnji deo građevina.


 

Kada je reč o Ceresit sistemima za termoizolaciju, Cerethermje ekološki sistem koji eliminiše gubitke toplote u zimskom periodu, zadržava prijatnu atmosferu tokom leta, produžavajući životni vek građevine i pritom zadržavajući zdravu sredinu u stanu. Pored toga, Ceresit malteri i fasadne boje su dizajnirane sa BioProtectformulom, koja pruža efektniju zaštitu protiv bioloških zagađenja, izdržljivije su i ne škode životnoj sredini. Za one koji ne propuštaju priliku da u kućne radveunesu i malo umetničkog duha, tu su izuzetno raznovrsni spektri boja koji uključuju i najfinije nijanse.
Moment

Kompanija Henkel u svojoj ponudi ima tri različita montažna lepka koji su podeljeni u 2 kategorije: na bazi disperzije, odnosno vode (Moment Super Fix i Moment Power Fix) i na bazi razređivača (Moment Express Fix). Ove lepkove karakteriše visoka početna snaga prijanjanja, pouzdana finalna čvrstoća, jednostavna primena, dobro prijanjanje na različite podloge, kao i otpornost na različite vremenske uslove. Takođe, Moment lepkovi omogućavaju „nevidljivo” pričvršćivanje, mogućnost korekcije položaja zalepljenog predmeta u prvih nekoliko minuta, uštedu vremena bez nepotrebnog bušenja zidova i prodiranja vode, oštećenih cevi ili električnih kablova.

U Moment asortimanu posebno mesto zauzima Moment Express Fix - montažni lepak široke primene, kojim se mogu pričvrstiti i veoma teški predmeti. Pogodan je za različite vrste podloga kao što su: opeka, keramika, beton, gipsana ploča, lepenka, kamen, medijapan, UPVC i mnogo druge. Idealan je i za spoljašnju i za unutrašnju primenu, otporan je na vodu, a zbog visoke snage lepljenja zalepljeni predmet nije potrebno dodatno fiksirati.

Sektor Adheziva kompanije Henkel nudi izuzetno inovativni portfolio brendova za zanatstvo, posebno osmišljen da zadovolji profesionalne poslovne potrebe. Svi proizvodi ispunjavaju stroge ekoloske standarde što je u skladu sa Henkelovom orijentacijom ka ekologiji i očuvanju zdrave životne sredine.