31
Jan

Svi luduju za somotom i ovalnim stolovima - Sajam nameštaja u Kelnu

Sajam nameštaja IMM u Kelnu već dugo služi kao ozbiljna uvertira u izlagačku sezonu jer u ta četiri dana koliko traje sajam dobijamo priliku da zavirimo u skoro sve dominantne trendove, pravce i materijale što se tiče dizajna enterijera.

Ove godine, sajam je trajao od 18. do 22. januara i pod jednim krovom obuhvatio je više stotina izlagača iz ukupno 145 zemalja. Kao što to obično i bude, najveću pažnju privukli su proizvođači iz Italije, Nemačke i Skandinavije, ali bilo je i par iznenađenja kao što je koncept Das Haus, miljenik na društvenim mrežama kojem ćemo se kasnije vratiti.

Prošlogodišnji trendovi i dalje dominantni
Priča o savremenom izrazu koji smo mogli da vidimo pod IMM krovom praktično se nastavila tamo gde je stala prošle godine i nažalost se nije baš mnogo pomerila unapred. Drvo je i dalje u modi, a još bolje ako ga prate upadljivi metalni detalji, pa možda još i malo mermera.

Sajam u Kelnu

Staklo je i dalje često prisutno u sporednim ulogama u raznim sobama, a i prirodna koža je uspela da opstane u trendu. Naravno, tu su i ovalni elementi koje su kao po naredbi gotovo sve kuće uvrstile u svoje izložbe. Neki su tu samo kao ornamenti, dok su drugi (poput stolova i ogledala različitih veličina) našli i praktičnu funkciju.

Opširnije pročitajte na portalu Gradnja.rs

Najčitanije iz magazina
Vidite više