');
19
Feb
Novogradnja
privatna arhiva

Kupujete Stan? Evo nekoliko smernica kako da uštedite vreme i novac

facebook messenger viber
Ako ste se već odlučili da kupite stan, evo nekoliko predloga, kako da prođete sa što manje gubljenja vremena oko opremanja i renoviranja stana. Ukoliko je u pitanju stan u staroj zgradi, u zavisnosti od toga u kakvom je stanju, da li je delimično ili kompletno renoviran, zavisi i vreme ali i novac koji ćete potrošiti na sređivanje svog novog doma.

Već u startu, kada razgledate stanove, odmah možete i da procenite koliko ulaganja je potrebno. Obratite pažnju na podove, zidove, kupatilo, kuhinju, ali i na stolariju, eletričnu instalaciju kao i vodovodne cevi.Ukoliko želite da se spasite sve te muke, i gubljenja vremena druga opcija je uvek, kupovina stana u novogradnji. Nov stan je ipak - nov stan.

privatna arhiva Novogradnja

Sve što treba je da unesete svoje lične stvari, nameštaj, kuhinjske delove, posuđe, složite ormane i jednostavno počnete da živite bez mnogo opterećenja oko uređenja enterijera.

Novi stanovi su prednost i kada je u pitanju sama higijena zgrade (ne samo stana) i okoline. Uglavnom su novoizgrađeni stambeni objekti okruženi novim ćistim i uređenim dvorištem, oni veći stambeni blokovi imaju čak i igralište za decu, parking prostor ili garažno mesto.

nekretniners cpi2.jpg

Važno je da uporedite i cene. Možda su stanovi u starijoj gradnji jeftiniji, mada to nije uvek slučaj. Ali uvek tu dodajte i sredstva koja treba uložiti u higijensko krečenje ili renoviranje takvog stana. Dok kod novogradnje, uglavnom ne postoji skoro pa nikakvo ulaganje. Eventualno možete da kupite neke nove aksesoare, ukrasne predmete ili slično. Sve oglase za prodaju stanova možete da pogledate na portalu Nekretnine.rs.