08
Apr

Vikendice pored Dunava samo 12.000 evra, a na Zlatiboru skuplje nego STAN U BEOGRADU

Sa lepim vremenom i praznicima pred nama, uvek dolazi ideja da se što više vremena provodi u prirodi. Tako neretko razmišljamo o tome i gde bismo mogli da kupimo neki jeftin plac ili vikendicu, zavučenu u šumu ili pored reke.

Oni kojima prepoznatljivost lokacije nije od presudnog značaja, vikendice mogu naći i za svega nekoliko hiljada. Ipak, one koje se nalaze u blizini poznatih srpskih odmarališta cena nije ništa niža nego u prestonici i drugim većim gradovima.

Kosmaj

Ova planina blizu je Beogradu, ali opet dovoljno daleko da se sklonite od gradske gužve. Ar placa prodaje u proseku od 350 do 800 evra.
Placevi se većinom prodaju blizu vrha planine što je od Mladenovca udaljeno nekih 15-ak kilometara.
Što se tiče cena vikendica, one imaju nešto širi raspon, naravno u zavisnosti od stanja vikendice i pozicije. Tako, za vikendicu od 150 metara kvadratnih, sa tri sobe, vodom iz bušotine, strujom i telefonom, potrebno je da izdvojite 47.000 evra.
Manje kuće do 60 kvadratnih metara na ovoj planini možete kupiti i za 16.000 evra, dok one ekskluzivnije i veće idu i do 90.000 evra.

Zlatibor

Kako raste popularnost Zlatibora, tako rastu i cene placeva i vikendica. Ova planina je na drugom mestu po ceni kvadrata stanova u Srbiji, tako da svoje parče raja nećete platiti po niskim cenama.
Ako želite da budete u centru dešavanja, ar ćete morati da platite i do 25.000 evra, dok za one udaljene po nekoliko kilometara, poterbno je izdvojiti u proseku dod 2.000 do 4.000 evra.
Selo Sirogojno je isto popularno, ali sa nešto nižim cenama nego što je to slučaj tik uz jezero na Zlatiboru, pa kuću sa plaćem možete kupiti i za 15.000 evra, dok se vikendice na samom Zlatiboru ne mogu naći ispod 40.000 evra.

Opširnije pročitajte na Blic.rs

Najčitanije iz magazina
Vidite više