10
May

Velika akcija čišćenja Dorćola

Na Dorćolu će 11. maja biti održana akcija pod nazivom "Budi heroj Dorćola". Predviđeni početak je u 11 časova, u Pančićevoj ulici kod GSP-a.

Tom prilikom, okupljeni građani nastojaće da sakupe što je više moguće nepropisno bačenog otpada i đubreta - piše Blic.rs.

Akcija će imati takmičarski karakter, pa će tako građani biti podeljeni u timove.
Akcija ima i edukativni karakter, te će svim okupljenim biti predočen i informativni sadržaj o neophodnim merama zaštite. Biće organizovane i ekološke radionice za decu, kako bi od najranijih dana usvajala svest o značaju očuvanja sredine u kojoj žive.

U cilju podizanja svesti o važnosti ekologije i životne sredine, učešće u akciji uzeće i poznate ličnosti, glumci, umetnici i muzičari sa prebivalištem na Dorćolu, ali i oni koji posebno vole ovaj deo grada. Među njima su: Dragan Vujić Vujke, Žarko Stepanov, Irfan Mensur, Bane Vidaković, Mina Sovtić, Ivan Zablaćanski, Ivana Vujić (upravnica Narodnog pozorišta) Bilja Krstić i dr.

Predviđeno je da akcija čišćenja traje od 11 do 14 časova, nakon čega će uslediti dodela nagrada pobednicima akcije u nekoliko kategorija.

Akcija "Budi heroj Dorćola" ujedno je uvod u ovogodišnji jubilarni deseti po redu Mixer festival, koji biti održan na donjem Dorćolu.

Najčitanije iz magazina
Vidite više