14
Jun
metro mirijevo
privatna arhiva

METRO DIŽE CENE STANOVA Cene stanova u blizini metroa značajno će skočiti!

facebook messenger viber
Pre nekoliko dana ozvaničene su trase prve dve linije metroa, od Makiškog polja do Mirijeva i od Mirijeva do Zemuna, a osim što će podzemna železnica predstavljati spas od saobraćajnog kolapsa, mnogo će uticati i na vrednost nekretnina u delu grada kojom bude prolazila!

Mnogima zato deluje čudno što će prvi deo prve linije ići od trenutno nenaseljenog Makiškog polja pa do Pančevačkog mosta.

- Kada smo sa raznim stručnjacima u gradovima koji odavno imaju metro razgovarali o gradnji našeg beogradskog, svi do jednog su nas savetovali: "Kada odredite željenu trasu dodajte po jednu-dve stanice dalje sa svake strane jer će taj kraj doživeti veliku ekspanziju" - rekao je za "Blic" prvi čovek JKP "Beogradski metro i voz" Stanko Kantar.

Prva linija metroa ići će od Makiškog polja preko Belih voda, Banovog brda, Sajma, "Beograda na vodi", Trga republike, pored Luke Beograd ka Pančevačkom mostu, a u nastavku sve do Mirijeva. Druga će pak kretati od Mirijeva preko Novog Beograda do Zemuna.

- Smatram da će tu definitivno najbolje proći Mirijevo jer ono trenutno nema toliko razrađeni prevoz do centra grada koliki će imati kada se uvede metro i biće povezan sa svim delovima grada - priča Milić Đoković iz jedne prestoničke agencije za nekretnine.

Prognozira se da će cene nekretnina u Mirijevu skočiti za najmanje 10-15 posto u odnosu na sadašnje.

- Veća je verovatnoća da će cene rasti kada metro zvanično bude napravljen i krene protok saobraćaja, pa ljudi vide da nešto postoji - dodaje Milić Đoković.