');
19
Jul
stan u singapuru
privatna arhiva

REKORDNA CENA STANA: A evo i ko ga je kupio!

facebook messenger viber
Milijarder Džejms Dison, koji se obogatio na usisavačima i fenovima za kosu, potrošio je više od 54 miliona dolara na najviši i najskuplji stan u Singapuru.

Kako piše "Blumberg", s cenom od 54,2 miliona dolara Dison je platio rekordnu cenu za stan u gradu inače poznatom po izuzetno skupim nekretninama.

Na vrhu najviše singapurske zgrade "Wallich Residence super penthouse", kako su nazvali stan, pruža pogled na poslovno središte grada i na trgovačke centre, a proteže se na čak tri sprata. Ima pet spavaćih soba, vlastiti tzv. "infinity" bazen, prostor za roštiljanje, bar i privatan ulaz, kao i lift od parkinga do stana.

privatna arhiva stan u singapuru

Kupovina stana u Singapuru zapravo nije iznenađenje za britanskog investitora koji je ranije ove godine preselio središte svoje kompanije iz Ujedinjenog Kraljevstva u tu azijsku zemlju.

privatna arhiva stan u singapuru

Budući da je Dison poznat kao veliki zagovaratelj Bregzita, taj korak je naišao na mnogo kritika, no milijarder je negirao povezanost svoje odluke s odlaskom UK, iz Evropske unije ili s porezom. Kako je kazao, "azijska regija je izuzetno bitna za kompaniju, budući da je reč o njihovom najbrže rastućem tržištu" te je stoga promenio njeno sedište.

privatna arhiva stan u singapuru

Verujemo da će cena ovog stana nastaviti samo da raste u budućnosti, kako se Singapur bude sve intenzivnije razvijao.

privatna arhiva stan u singapuru