');
02
Jun
Square 43
privatna arhiva

Saznajte zašto bi energetska efikasnost zgrade trebalo da bude ključan faktor u izboru stana

facebook messenger viber
Došlo je vreme da se preselite i krenuli ste u potragu za stanom. Prvo što gledate jeste da li vam odgovara lokacija, a potom kvadratura i organizacija prostora, pogled kroz prozor, blizina neophodnih sadržaja...

Međutim, ono što mnogi zanemaruju kod odabira stana jeste njihova energetska efikasnost, nesvesni da pogrešan izbor može se s godinama pokaže kao potpuno promašena investicija, odnosno kako bi to naš narod rekao “ispadne skuplja dara, nego mera”.

S obzirom na to da je danas leta nemoguće zamisliti bez klima-uređaja, a sve više se priča i o uvođenju grejanja po utrošku, jasno je da salonci i druga stara gradnja nikako nisu dobra ideja. Fasade starih zgrada nikako ne ispunjavaju savremene standarde energetske efikasnosti, a štokovi vrata, terasa i prozora odavno su prestali da dihtuju kako bi trebalo, pa se sa ulice u sobama čuje i najmanji šum.

Takođe, i kod novih ili stanova u izgradnji, nije svejedno za kog investitora ćete se opredeliti, jer mnogi štede na materijalima, tako da prve probleme s bukom i održavanjem optimalne temperature u stanu možete da očekujete odmah po kupovini nekretnine.

privatna arhiva Square 43
Odličan primer kvalitetne gradnje u skladu sa savremenim standardima jeste zgrada Square 43. U pitanju je jedina stambena lamela u vrlo atraktivnoj novobeogradskoj ulici Milutina Milankovića, projektovana je u “B” energetskom razredu, čime je obezbeđena duplo manja potrošnja energije nego što se zahteva prema trenutno važećim propisima.

Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj lokaciji, ali i terilex zvučnoj izolaciji Square 43 svojim stanarima obezbeđuje mir i tišinu već od kasnih popodnevnih sati.

Spoljna stolarija (aluminarija) ove zgrade zadovoljava standarde energetske efikasnosti o dozvoljenom koeficijentu prolaza toplote (Umax=1,5W/m2K). Korišćeni su visokokvalitetni Schuco alu profili, koji decenijama pružaju aktivnu zaštitu od spoljnih temperaturnih ekstrema i sprečavaju uticaj vetra na unutrašnjost objekta.

Fasadni prozori i vrata zastakljeni su dvoslojnim staklima i od spojnih uticaja zaštićeni aluminijumskim žaluzinama jednog od najpoznatijih proizvođača zastora na tržištu – Hunter Douglas.
privatna arhiva Square 43

Stambena lamela Square 43 ima devet etaža sa ukupno 55 stanova, sa maksimum 6 stanova po etaži. U ponudi su dvosobni stanovi od 60 m², dvoiposobni od 75 m² i troiposobni od 96 m² i 115 m². U prizemlju se nalazi ulazni lobi sa obezbeđenjem.

Svi su opremljeni troslojnim hrastovim parketom, italijanskom “Maraci” granitnom keramikom, “Villeroy & Boch” sanitarijama, Wimar prekidačima, kao i Hansgrohe slavinama i baterijama.

Garažna mesta bi prema zvaničnim građevinskim propisima trebalo da budu 12 m². Međutim, u Square 43 zgradi ona su vanstandardno velika i kreću se od od 16 m² pa do 23,5 m², tako da se pored mesta za parkiranje automobila, motora, bicikla može formirati i ostava veličine od 4,5 m²do 9 m².

Osnovni cilj investitora Square 43 – kompanija Bauwelt doo i Zap doo - bilo je da za buduće stanare stvore što funkcionalniji i praktičniji životni ambijent, ali sa naglaskom na kvalitet i čuvanje energije, kako bi u ovoj gradi stasalo i život provelo nekoliko generacija. privatna arhiva Square 43

Ukoliko se odlučite za stan u objektu Square 43, sačekaće Vas prodajni tim investitora i pružiti vam sve potrebne informacije, kako biste lako i jednostavno doneli odluku o kupovini i uređenju svog životnog prostora. Predviđen rok za završetak izvođačkih radova je sredina sledeće godine, a uručenje ključeva kupcima se planira nakon tehničkog pregleda objekta, na jesen 2020. godine.