04
Nov
square43
Promo

Kupili biste nov stan, ali niste sigurni u kvalitet gradnje? Evo šta bi trebalo da znate

facebook messenger viber
Poslednjih godina u našoj prestonici se dosta gradi. Na sve strane niču poslovne zgrade, tržni centri, ali i stambeni objekti.

No, kako u moru ponuda prepoznati investitora koji svoj posao shvata ozbiljno, pouzdan je i garantuje vam da će, nakon što bude izgrađen, vaš stan biti pravo mesto za život i za generacije koje dolaze?

Pre svega, važno je da čitava ponuda stanova bude potpuno transparentna – da se tačno zna koji materijali, kojih proizvođača su korišćeni za gradnju, kakvi će biti podovi, kako urađena struja, ima li zvučnu i svetlosnu izolaciju, pa sve do onih sitnih stvari poput izbora slavina/baterija za kupatilo i kuhinju ili prekidača.

Ništa manje bitno u današnje vreme, kada je važna racionalna upotreba energenata, jeste i to koje sertifikate energetske efikasnosti zgrada poseduje. Takođe, bitno je i da stanarima daje dovoljno prostora da parkiraju svoje automobile, ali i da tokom zimskih meseci imaju gde da sklone svoje bicikle, motocikle, rezervne gume i slične stvari koje bi inače u stanu pravile nered.

Odličan primer transparentnog investitora su kompanije Bauwelt doo i Zap doo, udružene na izgradnji zajedničkog projekta - Square 43. U pitanju je poslovno-stambeni kompleks u samom srcu Novog Beograda, u Bulevaru Milutina Milankovića u bloku 43.
Promo square43

Investitori su svesni činjenice da većina kupaca želi da se useli u stan u kome sve miriše na novo i u kome prostor lako mogu da prilagode svojim željama i potrebama i zato su predvideli mogućnost odabira materijala za završnu obradu kao što su parket, keramičke pločice, sanitarije ili obrade enterijera i fleksibilnost, kako bi stanarima obezbedili što funkcionalniji i praktičniji životni ambijent.

Objekat Square 43 je građen prema najsavremenijim trendovima u gradnji, a što se energetske efikasnosti tiče, zgrada ima B razred. Trenutno su u ponudi 55 dvosobnih, dvoiposobnih ili triposobnih stanova, kvadrature od 60 m² do 115 m², raspoređenih na devet etaža.

U prizemlju zgrade smešten je lobi sa obezbeđenjem, a objekat stanarima nudi i podzemnu garažu. Jedna od stvari po kojoj je Square 43 poseban jeste to što garažna mesta nisu, kao kod većine, minimalno propisane veličine od 12 m², već se kreću od 16 m²do 23,5 m², tako da ostaje dovoljno mesta kako za automobil, tako i za ostavu veličine 4,5 – 9 m².

Promo square43

Što se same opreme stanova u zgradi Square 43 tiče, Bauwelt doo i Zap doo nimalo nisu štedeli na kvalitetu. U svim stanovima ugrađeni su troslojni hrastov parketom, italijanska “Maraci” granitna keramika, “Villeroy & Boch” sanitarije, Wimar prekidači, kao i Hansgrohe slavine i baterijama.

Spoljna stolarija (aluminarija) ove zgrade zadovoljava standarde energetske efikasnosti o dozvoljenom koeficijentu prolaza toplote (Umax=1,5W/m2K). Korišćeni su visokokvalitetni schuco alu profili, koji decenijama pružaju aktivnu zaštitu od spoljnih temperaturnih ekstrema i sprečavaju uticaj vetra na unutrašnjost objekta, dok je zvučna izolacija terilex.

Fasadni prozori i vrata zastakljeni su dvoslojnim staklima i od spojnih uticaja zaštićeni aluminijumskim žaluzinama jednog od najpoznatijih proizvođača zastora na tržištu – Hunter Douglas.

Promo square43

S obzirom na to da je ovo jedina stambena lamela s te strane Bulevara Milutina Milankovića, budući stanari mogu da očekuju mir i tišinu tokom popodnevnih i večernjih sati, tako da će tokom lepih dana moći će da uživaju na svojim terasama, bez saobraćajne buke i zagađenja.

Takođe, svim zainteresovanim kupcima na usluzi je prodajni tim investitora, koji će vam pružiti sve informacije o lameli Square 43, ali i pomoći vam da donesete odluku o uređenju svog novog životnog prostora.

Rok za završetak izvođačkih radova predviđen je za sredinu sledeće godine, a uručenje ključeva kupcima planirano je nakon tehničkog pregleda objekta, na jesen 2020. godine.

Inače, suinvestitori Bauwelt doo i ZAP doo, su projektantska firma s tridesetogodišnjim iskustvom u izradi planske, projektno-tehničke dokumentacije, nadzoru, rukovođenju i upravljanju projektima.

Promo square43

Pre odluke da investiraju u projekat Square 43 najpre su zajedno sa svojim timom arhitekata, urbanista, ekonomiste i inženjera ostalih struka analizirali potrebe kupaca i njihove reakcije, pohvale i kritike u odnosu na postojeću ponudu novogradnje u Beogradu, naročito na lokaciji Novi Beograd, sa ciljem da izgrade objekat koji će nadmašiti ponudu koja trenutno postoji na tržištu.