');
08
Nov
Beograd
privatna arhiva

Vikend beg iz grada - vikendice blizu Beograda

facebook messenger viber
Nakon naporne nedelje, svima nam je potrebno da malo odahnemo i da se odmorimo. 

Da li su vam dani bili stresni na poslu ili se jednostavno osećate iscrpljeno? Ništa vas neće opustiti kao vikend odmor gde ćete se u potpunosti relaksirati. Ta dva noćenja negde van grada, a nekada čak i tri, kada je u pitanju produženi vikend, mogu vam biti sasvim dovoljna za psihofizički reset, što od posla, što od drugih obaveza koje vas okružuju. 

Za tu namenu, nema boljeg rešenja nego da imate mogućnost da odete u svoju vikendicu kada god poželite. Čak i ako nemate nekretninu koja je lično vaša, možete iznajmiti neku od vikendica širom Srbije. Pogotovo je privilegija ukoliko se odlučite za lokacije do kojih ne morate dugo putovati. U nastavku teksta želimo da vas uputimo u odlične destinacije za odmor ukoliko planirate da bar na kratko pobegnete iz grada.

Pogledajte PRELEPE vikendice koje možete da iznajmite:
IZDAVANJE VIKENDICA SRBIJA


Viminacijum

Nedaleko od Beograda, na nekih 90 km udaljenosti od prestonice pruža vam se mogućnost jako neobičnog i kvalitetnog odmora. Vikendice blizu Kostolca vam mogu omogućiti nesvakidašnji užitak. Pored šetnje i konzumacije specijaliteta tog kraja, na dohvat ruke vam je i čuvena kulturno-turistička znamenitost - Viminacijum. Ovo arheološko nalazište udaljeno je svega 15 km od Kostolca i predstavlja rimsko nasledje i jednu od najpopularnijih destinacija na području Istočne Srbije. Viminacijum je izuzetno cenjeno arheološko nalazište u Srbiji koje vraća slavu rimskog nasleđa na teritoriji Srbije. Od nedavno je u blizini nalazišta otvoren i avantura park koji ne smete zaobići, a u kojem imate mogućnost da se okušate i u streličarstvu, grnčarstvu, žongliranju, arheologiji... Kako bi legionarski ugođaj bio potpun, možete probati i one specijalitete koji su pandan rimskom posluženju, a koji podrazumevaju dve vrste mesa sa prelivom od specijalnog sosa po receptu iz davnog 3. veka. 

Pogledajte vikendice koje su na prodaju ukoliko poželite da imate lično svoje PARČE RAJA NA ZEMLJI:
PRODAJA VIKENDICA SRBIJA

 

Vikendice na Fruškoj Gori

1960. godine Fruška Gora je proglašena nacionalnim parkom. Poseta Fruškoj Gori ne jenjava i pogotovo je popularna za kratak odmor i ekspesno „punjenje baterija“. Ima dosta vikendica koje pružaju savršen beg od buke i saobraćaja. Fruška Gora obiluje svežim vazduhom, a za to su svakako zaslužne šume hrasta, graba, bukve, vrbe i topola. Fruška Gora je, takođe, najveće stecište lipa u Evropi.

nekretniners fruskagora1127167.jpg

Dok odmarate u ovakvom okruženju možete probati i kvalitetno vino jer je područje Fruške Gore poznato po italijanskom rizlingu. Naravno možete probati još kvalitetnih vina poput fruškogorskog rizlinga, župljanka, portugizera, plemenka...Nemojte preskočiti i čuveni bermet. Ukoliko želite da posetite i prelepe manastire, aktivni su manastiri Rakovac, Šišatovac, Krušedol, Vrdnik, Jazak, Novo  Hopovo, Staro Hopovo, Grgeteg, Beočin i Privina glava. 

Dosta opširnije o Fruškoj Gori smo pisali u tekstu ispod:
VIKEND BEG - FRUŠKA GORA


Predivna priroda Kosmaja

Kosmaj predstavlja nestvaran odmor, a nalazi se na 58 kilometara od Beograda. Sve popularnije su vikedice na Kosmaju koje pružaju neverovatan ugođaj jer možete sebi da priuštite mir, svež vazuh i zvuk prirode dok ispijate kafu na terasi vikendice. Verujemo da nam je to svima preko potrebno. Kosmaj je kao destinacija izuzetno popularan. Ka njemu se iz Beograda stiže iz raznih pravaca za nekih 50 minuta vožnje. Najbolje je da se uputite autoputem od Beograda ka Nišu i odaberete skretanje za Mali Požarevac. Odatle lako stižete do planine. Ukoliko volite prirodu predlažemo da krenete put Kosmaja, ne preko autoputa već krenite preko starog avalskog puta do Đurinaca, nakon toga skrenite ka Sopotu i blizu ste destinacije. Nadmorska visina Kosmaja iznosi  626m. Možete obići i manastir Tresije koji je sagrađen za vreme Stefana Lazarevića u 15. veku.

Želite vikendicu u okolini Beograda? Pogledajte ponudu:
PRODAJA VIKENDICA OKOLINA BEOGRADA


Etno selo Amerić

Kao posebnu atrakciju u podnožju Kosmaja želimo da pomenemo i naselje Amerić koje ima sjajnu ponudu, a to je poseta etno selu istog naziva. Zanimljivo je da postoji i đačka turistička tura koja vodi do kuće Stepe Stepanovića u Kumodražu, ide se na toranj na Avali i posećuje se etno selo Amerić. Ovo etno selo koje može da vam pruži prelep odmor nalazi se na pola sata vožnje od Beograda. Kosmaj sam po sebi pruža udoban odmor u vikendici , dodatno možete posetiti etno selo zbog prelepe prirode, atmosfere starih vremena šumadijskih sela i ukusne i kvalitetne hrane. Plan je da se etno selo proširi sa dodatkom jezera, postojaće adrenalin park , takođe je u planu izrada bazena. Sve ovo ide u prilog pravom begu od gradske vreve i ukazuje da svaka vikendica zlata vredi. Pogotovo u ovako lepom okruženju kao što je sveobuhvatno planina Kosmaj.

Vinci Golubac

Vinci je naziv naselja u opštini Golubac. Nalazi se na Dunavu i ovo je raj za odmor i popularna destinacija najviše  za pecaroše. Obala Dunava je savršena za plažu i zato ko jednom dođe, uvek se rado vrati na ovu destinaciju. Vinci obiluju vikendicama koje su retko kada prazne. Interesovanje za ovim naseljem ne jenjava. Ovo najveće vikend naselje u Srbiji se nalazi na 120 kilometara od Beograda. Na ovoj destinaciji vikendice imaju i poznate javne ličnosti. Vince zovu i dunavski San Trope. Svakodnevni stres ume da se nagomila pa da napravi problem, stoga topla preporuka za Vince. Ovo naselje obiluje borovim šumama. Pomenuli smo da je ovo mesto popularno i kod pecaroša zato što ovde zaista ima dosta rečne ribe raznih vrsta i zato se pecaroši rado vraćaju Vincima. Nema ničeg lepšeg nego na kratko pobeći od gužve i gledati prelep pejzaž budući da to Dunav upravo pruža jer je kod Golupca on najširi.Odmor za dušu je na svakom koraku. Možete se odmarati na uređenoj plaži ili šetati borovom šumom. Ukoliko želite možete posetiti i Srebrno jezero koje se nalazi u blizini Vinaca kao i Đerdapska klisura. Celokupna destinacija obuluje sjajnom ponudom bilo da želite da pecate ili da šetate i odmarate. Šetalište u Vincima je puno suvenira, hrane, pića, pesme. 

nekretniners dvoriste7.jpg

 

Divčibare - odmor u vikenici kao beg od svakodnevice

Divčibare je jako popularno turističko mesto. Ono je jako poznato naselje kod Valjeva na planini Maljen. Sve je više zainteresovanih za kupovinu vikendica na Divčibarama jer je klima izuzetno povoljna, takođe obiluje bogatom florom i faunom. Nadmorska visina je 980m, a Divčibare se nalazi na 100km od Beograda. Ovde vam se nudi mir, relaksacija , beg od stresa i nervoze što ne znači da nema sadržaja ukoliko poželite da budete aktivni. Divčibare ima tri biciklističke staze - Plava staza, Zelena staza i Magenta staza. Vredi videti i izletište Čalačka greda, a u blizini je i potok sa istim imenom koji je zaštićen prirodni rezervat. U avgustu se organizuje manifestacija Music Mountain Fest gde se uvek željno iščekuje Avantura park. Divčibare je sjajna desitnacija za odmor bilo u letnjim ili zimskim danima. Pregršt je onoga što biste mogli raditi u ovom mestu, stoga je jednako zanimljivo u svim godišnjim dobima.

Pročitajte još naših korisnih članaka:
KOLIKO LJUDIMA FALI PRIRODA I ČIST VAZDUH
SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O APARTMANIMA NA ZLATIBORU
TOP 5 IDEALNIH VIKENDICA ZA BEG U PRIRODU

 

Deliblatska peščara

Deliblatska peščara se nalazi na 75 kilometara od Beograda i nalazi se u opštini Alibunar. Jak utisak pružiće poseta ovoj najvećoj peščari u Evropi ( prostire se na 35 hektara). Alibunar kao opština je idelana za vikendicu jer se uvek može otići do peščare koja je zaista unikatna pojava. Možete šetati, voziti bicikl ili odmarati. Kao dodatno uživanje pominjemo i Devojački bunar koje je najpoznatije izletište prirodnog rezervata Deliblatske peščare. Drugi naziv za izletište Devojački bunar glasi Vekerle. Ovde možete probati i razna kvalitetna vina kao odraz kraja u kojem ste. Možete okusiti odličnu hranu, piti penušava vina ili jednostavno uživati u šetnji, odmoru na zelenoj travi ili u posmatranju umirujuće prirode. 

Gde god da odlučite da provedete svoj beg iz grada, verujemo da ćete napuniti baterije, zadovoljiti sva svoja čula i nadisati se čistog vazduha.