29
Nov
veliki stanovi
privatna arhiva

Prodaja luksuznih stanova NE PRESTAJE DA RASTE

facebook messenger viber
Beograd na vodi, Vračar, A blok na Novom Beogradu, sve popularniji novobeogradski West 65 su među najluksuznijim lokacijama.

Moramo priznati da nekretnine u ovim delovima grada izgledaju nesvakidašnje.

Da li je luksuz neophodan za sreću?

Nekome jeste, nekome luksuz apsolutno ništa ne predstavlja, ali ne možemo poreći činjenicu da je lepše živeti u luksuznijem i moderno opremljenom stanu, ukoliko je to moguće. A evo i zbog čega bi bilo dobro da razmislite da luksuzni stan postane vaš novi krov nad glavom.

Luksuzne nekretnine su uglavnom novije gradnje i opremljene su savremenom tehnikom i najmodernijim nameštajem. Redovno se održavaju i opremaju.

Pogledajte kako izgleda LUKSUZNA novogradnja u Beogradu:
NOVOGRADNJA BEOGRAD

 

Šta podrazumeva luksuzan stan?

Mišljenja su podeljena, ali jedno je sigurno. Kada je u pitanju kupovina i prodaja stanova, luksuzna nekretnina nudi mnogo više. Evo i šta to lux krov nad glavom pruža.

Luksuzni stan pruža više mogućnosti, više prostora i više funkcionalnosti. A pre svega,  ovi stanovi su mnogo kvalitetniji u odnosu na standardnu gradnju. Pri projektovanju atraktivnih nekretnina posebno se akcenat stavlja na komfor, osvetljenost i otvorene prostorije i odabir najkvalitetnijih materijala. Upravo zbog ovih karakteristika, luksuzni stanovi mogu biti ne samo krov nad glavom, već i mesto za odmor, relaksaciju i punjenje baterija.

Ovi luksuzni stanovi u Beogradu su na prodaju. Izgledaju FANTASTIČNO:
LUKSUZNI STANOVI U BEOGRADU

 

Najpre treba znati da cena nije sinonim za luksuz. Jesu najskuplji upravo lux stanovi. Krenimo od luksuzne stolarije. Garnišne, prozori, vrata, lajsne i druga stolarija sačinjena je od dugotrajnih i kvalitetnih materijala. Kuhinje su viskokvalitetne, ali i veoma funkcionalne.

Vrhunska keramika u kupatilu u mnogim stanovima i đakuzi su nešto što se u većini slučajeva viđa u ovakvim stanovima. PVC prozori i vrata napravljeni su od vrhunskog i dugotrajnog materijala, a ulazna vrata su najčešće blindirana.

Volite BAZEN? Ovi stanovi imaju čak i to:
LUKSUZNI STANOVI U BEOGRADU SA BAZENOM

 

Glavna asocijacija na luksuz jesu prirodni materijali, a među njima se u ovakvim nekretninama mogu naći drvo, mermer, granit, kvarc itd.

A zašto se koristi mermer?

Osim zbog estetike, mermer je i veoma funkcionalan. Pravi se od prirodnog kamena, a otporan je na vodu, habanje i udarce. Zbog toga se i smatra prestižnim materijalom koji je obavezan u luksuznim enterijerima. Lako se održava, a posebnom elegencijom odišu mermerne kuhinje i mermerna kupatila.

privatna arhiva Stan pokrivalica

 

Nema previše nameštaja u prostoru, a kvalitetni komadi nameštaja postavljeni su tako da čine jedan ambijentalni sklad.

Prostora ima za sve. I za kuvanje i za spremanje i za druženje i za dobru zabavu. Ako je nekretnina veće površine to znači da postoji mogućnost da na raspolaganju imate tri ili četiri spavaće sobe.

Mermer i drvo su najčešći izbor za ovakve stanove, a osim estetske funkcije ovi materijali su trajniji, pa odolevaju izazovu vremena.

Visok plafon i veliki prozori od poda do plafona su karakteristični za ove nekretnine.

Podna keramika ili parket su vrhunskog kvaliteta i uglavnom se ovi materijali biraju za oblaganje  podova. Prijatan boravak, sigurnost i komfor su zagarantovani u ovom prostoru.

Najpre, luksuzni stanovi imaju svoj parking, tako da vlasnici ne moraju da brinu oko traženja mesta za parking. Nekoliko spavaćih soba sa zasebnim kupatilima vlasnicima omogućavaju da pozovu prijatelje na druženje. Dovoljno mesta ima za sve, tako da nemate razloga da brinete o tome gde ćete da smestiti svoje goste koji vam neplanirano dođu u posetu.

Odlično obezbeđenje i video nadzor u zgradi i garažama je uvek u funkciji, tako da nema razloga za brigu. Drugi umesto vas brinu o sigurnosti i bezbednosti tvoje imovine.

Pametne zgrade

Osim luksuznog enterijera i kvalitetne gradnje, nove zgrade su danas i “pametne”.

Pametna zgrada, lepo zvuči, zar ne?

privatna arhiva smart home 2

 

U praksi, to znači da su vam dovoljne aplikacije na telefonu preko kojih možete da upravljate smart uređajima. Sa bilo koje udaljenosti i u bilo koje vreme mogu se proveriti sigurnosne kamere, uključiti klima, grejanje. Recimo da se, na primer, vraćate sa dužeg puta i sve što vam je potrebno jeste da se domognete doma i opustite. Dođete kući i shvatite da vam je bojler prazan. Ukoliko je vaš bojler povezan sa smart sistemom, možete u bilo kom trenutku aktivirati uređaj tako da pravo sa puta možete uleteti u toplu kupku.  E to je pravi hedonizam. Luksuz se danas poistovećuje sa komforom, kvalitetom, sigurnošću i uživanjem, a luksuzni stan podrazumeva odmor, udobnost i život sa stilom. A kvalitetni materijali, dobra lokacija i olakšan život stanarima samo su neke od prednosti ovih modernih nekretnina.

Gde se nalaze luksuzne nekretnine u Beogradu?

Kada je zgrada nova, a na atraktivnom mestu, onda je i cena kvadrata značajno skuplja. Dobra lokacija podrazumeva odličnu povezanost sa ostalim delovima grada.

Nove zgrade se danas uglavnom prave na mestima gde je više dešavanja kako bi stanari mogli sve svoje obaveze da završe na jednom mestu. Dom zdravlja, vrtić, osnovna škola, megamarket i sve u krugu od nekoliko stotina metara, idealno za život, zar ne?

Ali nisu samo urbana mesta u gradu ona gde se mogu pronaći luksuzne nove zgrade, već se ovakve nekretnine mogu pronaći i na mestima gde je miran kraj koji, takođe, ima sve u blizini. Škole, vrtići i domovi zdravlja moraju biti u neposrednom okruženju čak i ako nije sam centar grada u pitanju, jer osim kvalitetne gradnje, modernog enterijera i kvadrature stana posebano se ističe atraktivna lokacija koja je dobro povezana sa svim drugim krajevima grada.

privatna arhiva tehnika u domaćinstvima

 

Urbanije lokacije pružaju priliku za sklapanje brojnih poslovnih kontakata, a sam centar dešavanja omogućava vam da budete uvek u toku sa najaktuelnijim događajima u kraju.

Centar luksuza u Beogradu svakako je Beograd na vodi. Zatim dolazi Vračar. Atraktivna lokacija i odličan stan, to je prilika koja se ne propušta. E sada, da li preferirate pogled na reku i Novi Beograd ili vam se više sviđa pogled na Hram svetog Save?

U centru grada - odličan pogled, velika terasa i obezbeđen parking samo su neki od benefita koji dolaze sa luksuznom nekretninom. Nekoliko soba i opremljena kuhinja su vam na raspolaganju, a ako izaberete Vračar imate priliku da upoznate dinamičan deo Beograda. Internacionalni elitni restorani, pijace sa domaćim organskim proizvodima su u blizini, a odmah na dohvat ruke su i najlepši kafići i kafeterije, ali i stare kafane u novom ruhu. Brzo i lako su dostupne i glavne gradske atrakcije.

privatna arhiva Novogradnja

 

Skyline ili West 65 atraktivni su zbog svojih kula, a luksuzne novogradnje ima i na Banovom brdu koje je posebno postalo interesantno domaćem stanovništvu.

Ko kupuje luksuzne nekretnine i hoće li cene padati?

Jasno je da su cene stanova u poslednje tri godine znatno skočile u Beogradu. Na tržište nekretnina utiče sve veći broj domaćeg stanovništva koji migrira ka prestonici, ali i sve više stranaca koji dolaze u Srbiju da živi. I većina tih stranaca doseljava se upravo u Beograd. Pored navedenih, cenu diktira i sve veći broj IT kompanija u Beogradu čiji zaposleni su spremni da izdvoje značajno veću količinu novca za nekreteninu. 

Nekada se znalo da najbolje stanove kupuju samo poznate ličnosti koje sebi to mogu da priušte.

Sigurno će vas zanimati i sledeći tekstovi:
O ČEMU MORATE MISLITI KADA KUPUJETE STAN?
ŠTA MORATE DA ZNATE KOD KUPOVINE PRVOG STANA?
ŠTA SE KRIJE IZA OGLASA - KUPUJEM STAN U BEOGRADU OD VLASNIKA?

 

Danas više nema pravila. Pored domaćih kupaca za luksuzne stanove se odlučuju i stranci koji posluju u Srbiji. Stranci traže što viši sprat i što bolji pogled iz stana. 

Sveprisutniji je trend rasta potrošača koji su mlađi i koji dobro zarađaju, a žele sebi da priušte ovakvu nekretninu. Najčešće je to slučaj sa zaposlenima u sektoru informacionih tehnologija, a zatim se među kupcima nalaze i poznati sportisti, političari, estradni umetnici, ali i mlađi i stariji poslovni ljudi.

Što je interesovanje veće, to je cena viša. I tako će uvek i biti. A kako je u Beogradu veća tražnja za luksuznim stanovima od ponude, izgleda da cena neće biti niža. Barem ne u nekoj skorijoj budućnosti.