11
Feb

Dan zaljubljenih u kućnim uslovima - kako da iznenadite voljenu osobu?

Kada standardni izlasci uz večeru i bioskop više nisu opcija zbog tekuće pandemije koronavirusa i kada ste praktično naučili napamet jelovnik za poneti iz vašeg omiljenog restorana; kada šetnja obližnjim parkom nije najbolja opcija je previše hladno, kao ni učestvovanje u zabavnim aktivnostima na otvorenom, većina parova će odlučiti da Dan zaljubljenih provede kod kuće… i to uopšte ne mora da bude loša stvar. 

Bez obzira da li tražite ideje za obeležavanje dana zaljubljenih kod kuće ili jednostavno smatrate da je bolje i bezbednije da zajedno sa partnerom obeležite ovaj dan u vašem stanu i tražite kreativne koncepte za idealno veče, imamo nekoliko romantičnih ideja za vas. Iskoristite neku od ideja koju ćemo vam predstaviti u nastavku i potrudite se da ih ne primenjujete samo jednom godišnje, već uvedite dan ljubavi na nedeljnom ili makar mesečnom nivou.

Isplanirajte piknik u dnevnoj sobi

Osim ukoliko ne živite u inostranstvu i zemlji gde temperatura ne pada ispod 20 stepeni, februar baš i nije idealan mesec za piknik u prirodi. Međutim, to nije razlog da ne isplanirate romantični piknik u svojoj dnevnoj sobi. Sve što vam je potrebno jeste malo vina i zakuske, a umesto romantične vatre i kamina možete da isprobate novi trend koji podrazumeva imitaciju kamina sa tv-a. Naime, sve što je potrebno jeste da pronađete youtube video sa vatrom iz kamina i da pustite isti da se prikazuje na vašem tv-u. Kada tome pridodate romantično osvetljenje, idealno veče sa voljenom osobom je zagarantovano.

dan zaljubljenih

Podsetite se kako je sve počelo

Evo idealne prilike da pokažete svoju romantičnu stranu: rekreirajte svoj prvi sastanak kod kuće. Setite se detalja koji su obeležili taj sastanak. Ako ste se upoznali u diskoteci, nabavite disko kuglu i odglumite trenutak kada ste se upoznali. Ako ste išli u romantični restoran, odštampajte meni i pokušajte da napravite neko od jela koje ste tada probali u vašoj kuhinji. Budite kreativni i ne zaboravite da toga dana kažete svom partneru sve što vam se odmah dopalo kada ste se upoznali i razloge zbog kojih ga danas još više volite.

Napišite ljubavno pismo

Ukoliko ste od onih kojima je teško da govore uživo o svojim osećanjima ili ukoliko ste zbog karantina ili bilo kog drugog razloga primorani da Dan ljubavi provedete razdvojeni, možete da napišete ljubavno pismo. Neka vaše pismo bude lično: navedite sve razloge zbog kojih volite svog partnera ili navedite sve vaše zajedničke uspomene koje su vam drage. Samo pismo biće vredna uspomena i dar za vašeg partnera, a još jedna interesantna varijanta jeste da svoja osećanja izrazite putem četa dok ste sa partnerom na video pozivu. Na taj način ćete moći da vidite izraz na licu vaše omiljene osobe u trenucima dok čita vašu izjavu ljubavi.

ljubavno pismo

Upoznajte se bolje

Iskoristite nesvakidašnju atmosferu koja će svakako biti deo večeri i probajte da se otvorite, bolje upoznate i da se povežete na još intimnijem nivou sa svojim partnerom. Čak i ako ste godinama zajedno, iznenadićete se kada otkrijete da verovatno postoji toliko stvari o vašem partneru koje do sada niste znali. Razgovarajte o najdražim uspomenama iz detinjstva, vašim snovima, o svemu onome o čemu razmišljate i čemu se potajno nadate, a što još uvek niste podelili sa svojim partnerom.

Poručite neko interesantno jelo

Ko je rekao da Dan zaljubljenih zahteva kuvanje i zahtevnu pripremu? Dajte sebi oduška i priuštite dan bez kuvanja. Jedino što je neophodno jeste da na ovaj dan budete malo kreativniji. Poručite nešto interesantno iz restorana da vam stigne putem dostave. Umesto kuvanja, izdvojte malo vremena koje ćete posvetiti tome da napravite odgovarajuću atmosferu. Specijalno dekorišite sto, upalite sveće, pronađite muziku koja će oduševiti vašu dragu osobu...

dan zaljubljenih

Naučite zajedno novi ples 

Ukoliko ste vas dvoje poslednji put plesali na svom ili nekom tuđem venčanju, jedna od odličnih ideja jeste da isplanirate  zabavu kod kuće koja će biti imitacija večernjeg izlaska. Obucite se lepo, popijte piće i pružite ruku vašoj dragoj polovini i pitajte je da li je za ples. A za zabavniju varijantu možete da potražite na YouTube-u detaljne instrukcije sa koracima uz koje ćete naučiti cha-cha ili salsu.

par igra

Veče društvenih igara

Kada ste poslednji put vi i vaša draga osoba sedeli i odigrali neku društvenu igru? Izvucite šah, monopol, karte ili jamb iz ormara i izazovite svog partnera na dvoboj sa društvenim igrama. Ne zaboravite da izaberete igre koje su namenjene za dva igrača. I iako će nadmetanje biti zabavno, nemojte biti suviše zagrejani za pobedu. 

Napravite specijalan doručak

Nema boljeg trenutka da iznenadite dragu osobu za Dan zaljubljenih od samog buđenja. Probudite dragu uz mirise sveže kafe i doručak u krevetu. Koga još neće oduševiti sastanak za koji čak ne mora ni da ustane iz kreveta?

dorucak u krevetu

Romantične lampice

Ko kaže da su novogodišnje lampice rezervisane samo za božićne i novogodišnje praznike, a da su sveće obavezan dodatak za romantičnu večeru? Napravite specijalnu atmosferu uz  novogodišnje lampice u vašoj dnevnoj sobi i na jednostavan način pretvorite vaš svakodnevni prostor u romantičnu sobu za veče udvoje.

dan zaljubljenih

Smućkajte koktel

Dan zaljubljenih je idealna prilika da probate nešto novo. Istražite recepte na internetu i probudite koktel majstora u sebi. Romantični kokteli crvene boje će sigurno da impresioniraju vašu voljenu osobu i daće vam izgovor da malo pojačate muziku i da zaplešete kao da ste u svom omiljenom baru.

Isplanirajte zajednički odmor

To što su nam mogućnosti za putovanje smanjene ne znači da ne možete da razmišljate o zanimljivim mestima koja biste zajedno mogli da posetite. Odštampajte mape za buduća putovanja i provedite noć planirajući vaš budući odmor iz snova. Biće to idealna prilika da se bolje povežete.

Ukoliko biste želeli negde da odete, a nemate ideju, pročitajte naš tekst:
GDE OTIĆI ZA DAN ZALJUBLJENIH?


Isplanirajte zajedničku budućnost

Velika pitanja i zajedničke odluke su karakteristične za Dan zaljubljenih. Ovaj dan je kao stvoren za značajna pitanja vezana za zajednički život, kao što su veridba, brak ili zajedničko stanovanje. Na vama je da osmislite kreativan način da postavite vaše pitanje, a ukoliko vam je potreban nov prostor za zajednički život, bilo da li je u pitanju kupovina ili iznajmljivanje stana, na našem sajtu možete pronaći sve što vam je potrebno. 

Pogledajte ponudu i pokažite voljenoj osobi stan koji vam se dopao:
PRODAJA STANOVA
IZDAVANJE STANOVA


Relaksirajte se zajedno u vrućoj kupki

Neka vaša kada postane oaza za opuštanje za vas dvoje. Napravite toplu kupku iznenađenja: postavite sveće kraj kade, pospite vodu laticama ruže i ne zaboravite neku čokoladnu zakusku i čaše šampanjca koje će vam biti na dohvat ruke.