');
26
Jul
Zdroj archív

GARSONJERE OD 200 EVRA MESEČNO - Studenti kreću u potragu za stanovima u Beogradu, a ovo su cene na najtraženijim lokacijama

facebook messenger viber
Leto je uglavnom period u kom studenti kreću u potragu za stanovima koje će uzeti u zakup u narednih godinu dana. U poređenju sa prošlom godinom cene su nešto više, te u proseku za jednosoban stan ili garsonjeru student treba da izdvoji oko 200 evra, dok su jednoiposobni i dvosobni stanovi od 300 do 450 evra.

Cene variraju u zavisnosti od lokacije, a u Beogradu studenti najviše traže rešenje svog stambenog pitanja oko Vukovog spomenika, na Dorćolu, Zvezdari i Voždovcu. Kako kaže vođa prodajnog tima oglasnog portala nekretnine.rs Jelena Davidović, ta mesta su zanimljima jer su studenti koji su završili svoje studije u junu izašli iz stanova koje su rentirali.

- To znači da je veliki broj stanova u blizini fakulteta oslobođen i spreman za nove stanare, pa je tako primetan i porast oglašenih stanova u blizini fakulteta, kaže za "Blic Biznis" vođa prodajnog tima oglasnog portala nekretnine.rs Jelena Davidović.

Koliko god se činilo da je prerano za potragu za stanom, jer predavanja počinju tek u oktobru, oni koji se odluče da smeštaj pronađu kasnije tj. krajem leta suoče se sa jednim problemom.
- Nakon završenog prijemnog ispita na fakultetima Beogradskog Univerziteta koji je bio u junu, budući studenti imaju saznanje da li su uspeli da upišu izabrane fakultete pa tako nakon toga mogu da startuju sa traženjem odgovarajućih stanova za izdavanje. Zbog toga je mesec jul idealan za traženje stana, jer će u septembru biti manja šansa da pronadju nekretninu kakvu žele. Potraga za nekretninom zahteva određeno vreme i zato je preporuka da studenti odmah nakon upisa na fakultet krenu u potragu za stanom, naglasila je Jelena Davidović.

Za kompletnu ponudu stanova pogledajte:
Izdavanje stanova Beograd

Vukov spomenik
Trenutno na sajtu nekretnine.rs u okolini Vukovog spomenika ima preko 40 stanova koji odgovaraju potrebama studenata.
Tako se za 400 evra mesečno može naći kompletno namešten dvosoban, novizgrađen, stan od 50 kvadrata. U ulici Svetog Nikole u neposrednoj blizini Vukovog spomenika, oglašen je jednoiposoban namešten stan od 38 kvadrata po ceni od 250 evra mesečno.

Dorćol
Što se tiče Dorćola, za 400 evra mesečno može da se nađe opremljen, renoviran, dvosoban stan i to na izuzetno atraktivnoj lokaciji, svega nekoliko desetina metara od Kalemegdana.
Na Donjem Dorćolu je oglašena garsonjera površine 26 kvadrata, po ceni od 250 evra. U blizini za istu cenu se izdaje i jednosoban stan površine 37 kvadrata.

Zvezdara
U slučaju Zvezdare, na Bulevaru Kralja Aleksandra kod kafane "Lipov lad", izdaje se jednosoban stan od 35 kvadrata, u novogradnji košta 250 evra mesečno.
Garsonjera, opremljena novim nameštajem, površine 30 kvadrata, u Učiteljskom naselju košta 260 evra mesečno. Jednoiposoban stan na Zvezdari, površine 48 kvadrata košta 400 evra mesečno, i potrebno je istaći da se radi o novogradnji, i potpuno nameštenom stanu.

Voždovac
Na Voždovcu, jednosoban stan od 34 kvadrata mesečno "izađe" 220 evra. Ako tražite bolje opremljen stan u novogradnji, oglašen je jedan dvosoban stan površine 52 kvadrata na Autokomandi, sa sve pogledom na Hram Svetog Save, košta 400 evra mesečno.
U slučaju da vas interesuje garsonjera, isto na Autokomandi se izdaje jedna površine 32 kvadrata po ceni od 250 evra mesečno.