28
Oct
Zrenjanin
RAS Srbija

Saznajte zašto Zrenjanin doživljava pravu ekspanziju na tržištu nekretnina

facebook messenger viber
Na sredini puteva između Beograda, Novog Sada i Pančeva, ušuškan na obali Begeja, Zrenjanin poslednjih par godina beleži ekspanziju novoizgrađenih objekata. 

Grad nudi dobru ponudu porodičnih kuća, što nekretnine u Zrenjaninu čini izuzetno atraktivnim za one koji svoj budući dom vide u kućama sa dvorištem. Na samo 54 kilometra od Novog Sada, 70km od Beograda i 79km od Pančeva, u neposrednoj blizini prirodnih oaza, Zrenjanin je jedan od idealnijih gradova za život. Razvijena mreža puteva, sa tendencijom i planovima da se u budućnosti još više modernizuju, učini će da se od grada na Begeju do aerodroma Nikola Tesla stiže za nešto više od četrdeset pet minuta. Ovakav idealan položaj, prepoznale su i kompanije, tako se nekada veliki industrijski centar u staroj Jugoslaviji, ponovo našao na evropskoj biznis mapi. Prema popisu stanovnika, u drugom gradu po veličini u Vojvodini živi negde oko 80.000 stanovnika naseljenih u 22 gradska naselja. Blizina Fruške Gore, Carske Bare i Deliblatske peščare čini Zrenjanin atraktivnim na trzistu nekretnina.

Prodaja stanova u Zrenjaninu

Prema analizi oglasa na sajtu Nekretnine.rs u zavisnosti od kvadrature, opremljenosti, lokacije, spratnosti i starosti gradnje, najniža cena kvadrata iznosi 320 evra, dok je najviša cena 1.230 evra po m2. Za kupovinu stana na teritoriji šireg područja kao sto su naselja Centar, Mala Amerika, Zeleno polje, Žitni trg, Lesnina potrebno je izdvojiti od 604 do 1.482 evra po m2.  Cena stanova u naseljima Ruža Šulman, Bagljaš i Četvrti juli, iznosi od 475 evra i ide sve do 858 evra po metru kvadratnom.

RAS Aleksandar Slavkovic Zrenjanin

Prodaja kuća u Zrenjaninu

U zavisnosti od vrste grejanja, spratnosti, starosti gradnje, sadržaja i uređenosti dvorišta, te i same kvadrature, kako kuće, tako i dvorišta, cene na tržištu nekretnina u Zrenjaninu, kada se radi o kućima varira od stotinu evra do nešto više od devetsto evra po kvadratnom metru. Prema sajtu Nekretnine.rs, najniža cena kvadrata iznosi nešto više od 110 evra, dok najviša cena kvadrata iznosi 1540 evra po kvadratnom metru, koliko je potrebno izdvojiti za moderan porodični dom na atraktivnoj lokaciji u Zrenjaninu.

Izdavanje stanova u Zrenjaninu

Kada je u pitanju izdavanje stanova u Zrenjaninu, u zavisnosti od položaja, blizine centru, bolnici, školama, ali i spratnosti, kvadrature, starosti gradnje i opremljenosti, kreću se od 100 evra do 450 evra koliko je potrebno izdvojiti mesečno za stan u naselju Ruža Šulman u Zrenjaninu.

Izdavanje kuća u Zrenjaninu

Za porodice sa više članova ali i kompanije koje više cene komfor i privatnost u gradu na Begeju postoji lepa ponuda prostranih i lepo opremljenih kuća. Prema kategoriji izdavanje na sajtu Nekretnine.rs,cene se kreću od 500 evra, koliko je potrebno izdvojiti za donju cenu najma na mesečnom nivou, i idu sve do 1.500 evra.

Ovakav trend u oblasti nekretnina, na treba da nas čudi, jer prema najavama čelnika opštine Zrenjanin, samo u ovoj godini, do maja meseca, izdato je preko 100 građevinskih dozvola, što je duplo više nego u proteklim godinama, Ovaj podatak najbolje govori sa kojom pažnjom strane kompanije gledaju na nekadašnji industrijski centar Banata, kojii će se, po svemu sudeći u narednom periodu još više razvijati i jačati.