');
03
Dec
Zemun
Shuttersotck

Predstavljamo vam pregled cena kuća u Srbiji po gradovima

facebook messenger viber
Bum koji vlada na tržištu nekretnina u gotovo svim gradovima Srbije, nije zaobišao ni ponudu na tržištu kuća, čija je prednost ne samo veći prostor, već se često posmatra i kao idealna nekretnina na čijem mestu se mogu zidati novi stambeni objekti.

U zavisnosti od grada u kojem živite ili želite da investirate u nekretnine, u Srbiji se cene po kvadratnom metru kuća znatno razlikuju. Takođe, treba uzeti u obzir i  da li ste se odlučili za centar nekog od većih gradova ili za periferiju.

Prema oglašenoj ponudi na sajtu Nekretnine.rs, pronašli smo najniže cene kvadrata kuće u Srbiji, gledano po lokacijama centar i periferija u 12 najvećih srpskih gradova. Najveći raspon cena, nalazi se u Beogradu, gde je zabeležena najviša cena kvadratnog metra, dok se najjeftiniji kvadrat na periferiji, nalazi u Nišu.

Beograd

U užem centru grada, najniža cena kvadrata kuće u Beogradu iznosi 1.200 evra. Na periferiji, kvadrat kuće se može naći već od 90 evra, koliko je potrebno izdvojiti za najnižu cenu kvadratnog metra kuće na obodu grada.

 

Novi Sad

Kada su u pitanju kuće na prodaju u Novom Sadu, najniža cena nekretnine u centru grada, iznosi 858 evra po kvadratnom metru. Nešto povoljnija situacija je na periferiji, gde je za najnižu cenu kvadrata kuće potrebno izdvojiti 180 evra.

Niš

Za najnižu cenu kvadrata kuće u centru Niša, potrebno je izdvojiti 357 evra po kvadratnom metru. Na obodu grada je potrebno izdvojiti nešto preko 66 evra po kvadratnom metru kuće u Nišu.

Kragujevac

Najniža cena po kvadratnom metru se može naći već od 349,5 evra. Na periferiji je potrebno izdvojiti 90 evra po metru kvadratnom za kuće u Kragujevcu.

Stock Kragujevac

Subotica

Cena kvadrata kuće u centru Subotice, kreće se od 312,5 evra. Van centra, potrebno je izdvojiti skoro 230 evra.

Leskovac

Cene kuća u Leskovcu se kreću na sledeći način - U centru je najniža cena kvadratnog metra nekretnine 350 evra, dok je na periferiji grada, potrebno izdvojiti 188 evra, koliko iznosi najniža cena kvadrata kuće u ovom gradu.

Kruševac

Najniža cena kvadrata kuće u centru Kruševca, iznosi 316 evra po kvadratnom metru. Najniža cena kvadrata na periferiji grada iznosi 116 evra.

Kraljevo

U centru Kraljeva, kvadratni metar kuće se može naći od 255 evra, dok je na obodu grada potrebno izdvojiti oko 295 evra po kvadratu za kupovinu kuće u Kraljevu.

Zrenjanin

Kada se radi o prodaji kuća u Zrenjaninu, najniža cena kvadrata u centru iznosi 224 evra. Cena kvadrata na periferiji iznosi 125 evra.

RAS Srbija Zrenjanin

Pančevo

Za kuće u Pančevu, kada se radi o najnižoj ceni, treba izdvojiti, 531 evro, dok je za kvadrat na periferiji grada, potrebno izdvojiti 403 evra.

Čačak

Najniža cena po kvadratnom metru kuće u Čačku na prodaju, u centru grada, iznosi 440 evra. Nešto povoljnija situacija je na periferiji, gde je za najnižu cenu kvadrata potrebno izdvojiti 240 evra.

Šabac

U centru Šapca, cena kvadrata kuće se može naći za nešto više od 356 evra. Na periferiji grada, potrebno je izdvojiti skoro 250 evra po kvadratnom metru kuće u Šapcu.

Smederevo

Kada se radi o kućama u Smederevu, prema oglasima na sajtu Nekretnine.rs, najniža cena nekretnine u centru grada, iznosi 372 evra po kvadratnom metru. Nešto povoljnija situacija je na periferiji, gde je za najnižu cenu kvadrata kuće u Smederevu, potrebno izdvojiti 180 evra.