');
13
May
forma ideale
Promo

Idealna kombinacija boja za vašu spavaću sobu

facebook messenger viber
Spavaća soba treba da predstavlja vašu utočište u domu, gde ćete se odmoriti nakon napornog radnog dana.

Osećaj mira i opuštanja svakako kreira atmosfera samog ambijenta, a značajno doprinosi i dobra osvetljenost.  Spavaće sobe najčešće imaju jedan prozor standardnih dimenzija, pa se za efekat sunca i prirode mogu koristiti razne kombinacije boja u prostoru.

U primeru stana od 45m2, gde spavaća soba ima i prozor i balkonska vrata za terasu, zbog samog oblika prostorije i položaja kreveta bilo bi poželjno obezbediti dodatnu osvetljenost. Odlična podloga može biti zid u neutralnom sivom tonu.

Promo forma ideale

Za akcentni komad nameštaja možete izabrati garderober SIERRA 180 OG u dekoru artisan hrasta i savremenog dizajna, koji sa leve strane kliznog mehanizma ima i ogledalo. Uz njega se odlično uklapa komoda SARDINIA 4F, koja je spoj topline rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, a njenoj funkcionalnosti doprinose i četiri fioke u koje možete smestiti razne stvari. Kontast u ambijentu i dodatno naglašavanje komada nameštaja možete postići krečenjem zida iza ovih elemenata u svetloplavu nebo nijansu.

Uz ove nijanse sjajno ide i zlatkasto žuta boja, pa bi odlično rešenje bio tapacirani francuski ležaj BAZEL koji se svojim izgledom uklapa u moderan ambijent spavaće sobe.

Kako biste sprečili da šarenilo zavlada ambijentom, predlog je da podnožje ležaja dopunite trpezarijskom klupom B510 u sivoj nijansi, koja će se slagati i sa zidom iza ležaja. Dugi nogari klupe dorinose eleganciji prostora, naspram krupnijih komada nameštaja u ambijentu. Iz istog razloga umesto noćnog ormarića možete koristiti klub sto VKCT-50218 koji će se sjajno uklopiti uz crne detalje na komodi i garderoberu.

Promo forma ideale

Plava boja doprinosi mirnom i umirujućem ambijentu, dok žuta unosi trenutnu živost u prostor. Zbog toga ove dve boje zajedno stvaraju savršen balans spokojnog i živahnog enterijera, dok će umerena doza crne smiriti dinamiku boja i povezati sve nijanse koje su korišćene.

Sledeći naše savete za uređenje spavaće sobe kreiraćete topao i prijatan ambijent sa modernim komadima nameštaja i naglašenom kombinacijom boja i elemenata, u kome ćete moći da uživate i maksimalno se opustite i odmorite. Važno je svakako da se vodite sopstvenom intuicijom, u skladu sa svojim željama,  kako bi ambijentu dali i svoj lični pečat, što možete postići dekorativnim detaljima i sitnicama.