');
27
Jun
beč
radomir kuč

Britanski Ekonomist izabrao Beč, kao najbojli grad za život 2022.

facebook messenger viber
Glavni grad Austrije, Beč, preuzeo je prvo mesto novozelandskom gradu Ouklendu, i ponovo se pozicionirao kao grad koji ima najbolje uslove za život, navodi se u godišnjem izveštaju Ekonomista.

Godišnju rang listu gradova najboljih za život u svetu upravo je objavila „Ekonomist intelidžens junit“ (EIU), a Globalni indeks uslova života za 2022. pokazuje neke značajne razlike u odnosu na prethodnu godinu, prenosi RTS.rs

EIU, koja je sestrinska organizacija magazina Ekonomist, rangirala je 173 grada širom sveta na osnovu različitih faktora, uključujući zdravstvenu zaštitu, stopu kriminala, političku stabilnost, infrastrukturu i pristup zelenim površinama.

U upravo objavljenom izveštaju, Beč koji je na njihovoj rang listi početkom 2021. godine pao na 12. mesto zato što su njegovi muzeji i restorani tokom pandemije koronavirusa bili zatvoreni, ponovo se vratio na prvo mesto, na poziciju koju je imao 2018. i 2019. godine.

„Stabilnost i dobra infrastruktura glavne su čari grada za njegove stanovnike, uz dobru zdravstvenu zaštitu i mnoštvo mogućnosti za kulturu i zabavu", navodi se u izveštaju.