');
28
Nov
Kruzni tok
Shutterstock

Novo lice Obrenovca: Kružni tok ubrzava saobraćaj i poboljšava bezbednost na putevima

facebook messenger viber
Vozači i žitelji Obrenovca, uskoro će moći da zaborave na gužvu, kada se krajem godine privede kraju izgradnja kružnog toka na ulazu u mesto.

Sa izgradnjom kapitalne investicije za opštinu Obrenovac, započeto je krajem septembra, u naselju Dudovi, kod raskrsnice ulica Kralja Aleksandra I i Kralja Petra I. Kada se kružni tok bude pustio u promet, biće sigurnije i za pešake kao učesnike u saobraćaju, pošto je planom utvrđena i izgradnja pešačke staze u blizini osnovne škole.

Tokom izvođenja radova koji su u punom jeku, regulisan je i saobraćaj do završetka izgradnje kružnog toka.

Prema rečima zvaničnika, nakon okončanja radova, Obrenovac će konačno dobiti modernu saobraćajnicu kojom će rešiti problem koji postoji više decenija.

Sam prečnik kružnog toka, iznosiće 42 metra, a kolovozna raskrsnica biće širine 8, 5 metara.

Ustupljene fotografije Kruzni tok

Iz svakog pravca, pre uključenja u kružni tok, biće  izgrađena dva mala ostrva koja će se tu nalaziti iz dva razloga, da bi usmerili vozače u kružni tok, ali i da bi pešaci bili zaštićeni tokom prelaska preko ulice.

Predviđeni rok za završetak radova kružnog toka u Obrenovcu iznosi 90 dana, odnosno, kako su zvaničnici rekli, očekuje se da će on bili pušten u promet do kraja  2022. godine.

Prema rečima lokalnih zvaničnika, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj urađen je plan privremene saobraćajne signalizacije, utvrđena su autobuska stajališta, kao i trase kojima će se kretati vozila.

Kružni tok se u mnogim slučajevima dokazao kao najefikasnije saobraćajno rešenje, verujemo da će se tako pozakati i ovaj put i da će poboljšati protok saobraćaja kroz Obrenovac.