');
08
Jun
Panel vizual tekst
Promo

TRŽIŠTE NEKRETNINA 2023: DA LI SU NEKRETNINE NAJSIGURNIJA INVESTICIJA?

facebook messenger viber
Svedoci smo da je u prethodnom periodu  tržište nepokretnosti usled snažnog uticaja ekonomskih i političkih događaja doživelo određene promene.

Globalna kriza, rastuća inflacija, poskupljenje referentnih kamatnih stopa, kao i ratni sukobi odrazili su se na određeni način i na promenu uslova na domaćem tržištu.

Kako je Srbija u poslednjih nekoliko godina doživela ekspanziju u gradnji pa tako i u samom prometu nepokretnosti, sve nas interesuje da li je ulaganje u nekretnine u tekućoj godini najsigurniji vid investicije?

Gde je danas Srbija na svetskoj mapi izgranje visoko kvalitetnih objekata, da li ulaganje donosi sigurnost u očuvanju kapitala, koji elementi određuju vrednost nekretnine, kao i mnoge druge važne odgovore i savete imaćemo priliku da čujemo 12.06. 2023. godine u 11 časova na panelu "Tržište nekretnina 2023 – Da li su nekretnine najsigurnija investicija?" u organizaciji specijalizovanog portala za oglašavanje  nekretnina "Nekretnine.rs" uz podršku portala Blic.rs.

Panel koji će se održati u Beogradu, u hotelu “Metropol Palace” okupiće renomirane kompanije iz Srbije koji su lideri u izgradnji stambeno - poslovnih objekata, kao i stručnjake iz oblasti nekretnina i prometa nepokretnosti. Panel će biti i live prenošen na Blic.rs i Youtube kanalu i Facebook Stranici.

Savete i mišljenje na ovu akutelnu temu podeliće i prijatelji panela, kompanije "M enterijer gradnja", "Zoned Kop Panorama", "United City Group" koje su dugi niz godina prisutne na tržištu, Nenad Đorđević kao predstavnik Udruženja Klaster nekretnine koje okuplja veliki broj posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti i magistar menadžmenta nekretnina i licencirani procenitelj Milić Đoković.

Gledaoci će  imati priliku čuju i u koje vrste nekretnina vredi investirati, ima li bojazni kada pričamo o ulaganju, kao i  mišljenje po pitanju trenda rasta cena u budućnosti.

"M Enterijer gradnja" se za više od 15 godina postojanja, istakla u izgradnji reprezentativnih modernih zgrada i naselja visokog kvaliteta, u segmentima stambenih, ugostiteljskih kao i državnih objekata širom Srbije.  Vizija kompanije je da život ljudi u Srbiji učini bogatijim kroz realizaciju najvećih građevinskih poduhvata. Sinonim su za kompaniju koja stalno postavlja više standarde u oblasti građevinske operative na domaćem, ali i inostranom tržištu.  Predstavnik "M enterijer gradnje" je Marko Ivić – CEO koji će svoje bogato iskustvo podeliti sa svim učesnicima.

Promo Marko Ivić Marko Ivić

"Zoned kompanija" se za preko dve decenije postojanja, veoma  istakla u izgradnji reprezentativnih, modernih stambeno-poslovnih objekata visokog kvaliteta  uz prateću administrativno - tehničku dokumentaciju širom Srbije. Visok nivo operativne stručnosti, zajedno sa rukovodstvom društva omogućili su izgradnju u skladu sa standardima i zahtevima tržišta. Vodeći se vrhunskim kvalitetom, poštovanjem standarda i rokova izvođenja radova, društvo je steklo poverenje klijenata i izgradilo imidž pouzdanog i sigurnog partnera. Poslovanje za kompaniju Zoned znači partnerstvo, odnosno biznis ideje, kroz marketing do realizacije, potencijalni klijenti imaju sve prednosti  dobre poslovne saradnje. Menadzment "Zoneda" svakodnevnom analizom  tržišta konstantno podiže standarde u  u oblasti stanogradnje što dokazuje i aktuelan projekat  "ZONED KOP PANORAMA", koji se nalazi u turističkom Vikend naselju  na južnoj strani planine Kopaonik, 4km od centra.
Radi se o nesvakidašnjem i arhitektonski veoma zanimljivom objektu koji ima ukupno 511 apartmana.Objekat je projektovan kao apart-hotel sa pratećim sadržajima: projektovane su skijašnice za deponovanje opreme, hotelski offisi za osoblje, kao i bazenski deo sa veoma modernim spa centrom na dve etaže.
Objekat sadrži i prostrani hotelski lobi, restoransku višenamensku salu, kuhinjski blok sa dodatnim sadržajem poslovnih prostora, trafika i mini prodavnica u nameni hotela.
Ispred objekta je u planu izgradnja početne stanice skijaške gondole, sa direktnom vezom prema Pančićevom vrhu, a time i sa svim drugim skijaškim stazama na Kopaoniku. Izgradnja gondole je očekivana u toku 2025. godine.
Ispred kompanije, na panelu će učešće imati Miloš Nedić - osnivač u projektu "Zoned Panorama"

Promo Miloš Nedić Miloš Nedić

"United City Group" poseduje višedecenijsko profesionalno iskustvo ostvareno u mnogobrojnim realizovanim projektima u Republici Srbiji, Kuvajtu i ostalim zemljama Bliskog istoka, uglavnom kroz državne i kapitalne investicione projekte. Vođeni vizijom i beskompromisnom željom za kvalitetom, uz razumevanje potreba modernog života i potreba tržišta za savremenim stambenim objektima "United City Group" je svoje poslovanje usmerilo i proširilo na izgradnju stambenih, stambeno – poslovnih i poslovnih objekata, zadržavajući visok nivo usluga koje kompanija pruža u ostalim oblastima građevinskog sektora.
"United City Group" na tržištu Republike Srbije teži da se pozicionira kao pouzdan investicioni partner kroz projekte izgradnje smart home stanova u stambenim i stambeno-poslovnim objektima pod nazivom „Alterra“ uz jasno definisanu garanciju kvaliteta prilikom realizacije svakog projekta i akcentu na originalnosti i kvalitetu ugrađenih materijala. Alen Sadiyeh, direktor.

Promo Alen Alen Sadiyeh

Nenad Đorđević predsednik Upravnog odbora Klastera nekretnine,
Od ujedinjenja, član Upravnog odbora udruženja UPPN-KROV, koje je dalo prvu inicijativu za donošenje Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.
Zamenik predsednika Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije, Udruženja za trgovinu, Privredne komore Srbije od 2011. godine.
Bio je član Posebne radne grupe Ministarstva trgovine i usluga za izradu nacrta Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti i član Radne grupe Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija za izradu podzakonskih akata po osnovu Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu (međunarodne studije).

Promo Nenad Đorđević Nenad Đorđević

Milić Đoković, licencirani Procenitelj, stalni Sudski veštak ekonomsko finasijske struke, magistar menadžmenta nekretnina i biznisa, jedan od vodećih konsultanata u oblasti nepokretnosti u Srbiji i investicionog konsaltinga.
Promo Milić Đoković
Milić Đoković

Autor je knjige „Osnovi prometa nepokretnosti” i koautor „Posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti I i II”. Članstvo u strukovnim organizacijama: potpredsednik stručnog saveta Klastera nekretnina Srbije,  član predsedništva grupacije posrednika u prometu nepokretnosti pri Privrednoj komori Srbije, vođa grupe za edukaciju grupacije posrednika u prometu nepokretnosti pri Privrednoj komori Srbije, suosnivač  Udruženja samostalnih sudskih veštaka i procenitelja nepokretnosti Srbije (USSVIP), podeliće svoje stručno mišljenje i odgovarati na pitanja gledalaca.