19
Sep
klaster nekretnine
Promo

Forum o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti 2023

facebook messenger viber
Za nekoliko dana održava se Forum o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti 2023

Udruženje Klaster nekretnine, organizuje Forum o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti 2023, koji će se održati 21-22. septembra 2023. godine u Beogradu.

Otvaranje foruma će biti  održano u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, ul. Resavska 13-15, u četvrtak 21. septembra 2023. godine, a predavanja i radionice foruma će biti organizovane u hotelu Golden Tulip ZIRA u Beogradu, ul. Ruzveltova 33-35, u petak, 22. septembra 2023. godine.  Na forumu će učestvovati posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti, procenitelji vrednosti nepokretnosti, upravnici zgrada i ostali stručnjaci iz oblasti poslovanja nekretninama. Očekujemo oko 250 učesnika foruma iz zemlje i inostranstva.

Na forumu ćemo govoriti o izmenama i dopunama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, najznačajnijim novinama koje se unose u ovaj zakon, kao što su ugovor o zastupanju kao način za fleksibilno radon angažovanje agenata kod posrednika i namenski (fiducijarni) posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, koji služi za čuvanje novca (depozita, odnosno garancije)nalogodavca ili trećeg lica. Na radionici o izemnama i dopunama ovog zakona će govoriti članovi Radne grupe Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije za izradu Nacrta zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti. Na predavanjima i radionicama foruma ćemo govoriti i o Nacionalnoj proceni rizika od pranja novca i finansiranja terorizma, inspekcijskom nadzoru koji vrži Tržišna inspekcija, servisima Republičkog geodetskog zavoda i stanju na tržišu nepokretnosti u Republici Srbiji, o tržištu stambenih kredita, marketingu posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti i dr.

Uz predstavnike Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine Republike Srbije, na forumu će govoriti i predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal i Republičkog geodetskog zavoda. Biće reči o novostima u primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, od strane posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti.
Predavači iz zemalja našeg regiona, će govoriti o tehnološkim inovacijama i fiducijarnom računu koji posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti u Sloveniji koriste u svom poslovanju od 2011. godine, kada je izvršena izmena i dopuna zakona kojim je delatnost agencija za nekretnine uređena u republici Sloveniji.

Forumu će prisustvovati i ambasador za Srbiju, Grčku i Bugarsku Nacionalne asocijacije Realtora iz SAD Rozi Papagianakis.

Nacionalna asocijacija Realtora je vodeće strukovno udruženje posrednika u prometu i zakupu nepokretnost i najveće trgovinsko udruženje u SAD, koje ima preko 1,3 miliona članova u SAD i preko 300 hiljada u 75 najrazvijeniih svetskih ekonomija.

Udruženje Klaster nekretnine će u četvrtak, 21. septembra 2023. godine u Beogardu organizovati Samit udruženja posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti sa područja Jugoistočne Evrope.

Pored predstavnika udruženja Klaster nekretnine, Nacionalne asocijacije Realtora iz SAD, Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije Privredne komore Srbije i NALED-a, učesnici Samita udruženja posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti sa područja Jugoistočne Evrope biće i predsedtavnici Udruženja poslovanja nekretninama Gospodarske Zbornice Slovenije, Instituta za nekretnine FIABCI Slovenija, Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, Udruženja posrednika u prometu nekretnina Republike Srpske, Udruženja posrednika u prometu nekretnina Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine, Grupacije za trgovinu nekretninama Crne Gore Privredne komore Crne Gore i Udruženja agencija za nekretnine Crne Gore.

Saradnja udruženja na prostoru bivše SFRJ je institucionalizovana 2013. godine, potpisivanjem sporazuma o saradnji između udruženja Klaster nekretnine, FIABCI Slovenija i Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, tako da ove godine obeležavamo desetogodišnjicu saradnje u regionu, u koju su se kasnije uključila i druga udruženja. 

Program foruma se nalazi na: http://www.naucidauspes.rs/program

Informacije o govornicima foruma se nalaze na: https://www.naucidauspes.rs/govornici

Za učestvovanje na forumu se možete prijaviti na: https://www.naucidauspes.rs/registruj-se