');
13
Dec

Pluto Capital bira novu lokaciju za izgradnju stambenog kompleksa

facebook messenger viber
Nakon uspešno realizovanog projekta LiveIn Dorcol u centru grada, Pluto Capital je u aprilu 2012 započeo izgradnju svog drugog stambenog kompleksa Harmony Apartments, na uglu ulica Maksima Gorkog i Južnog Bulevara i već sada ulazi u fazu odabira sledeće lokacije za izgradnju. Renomirani britanski fond je početke svojih investicionih aktivnosti vezao za crnogorsko primorje i niz luksuznuh kompleksa u mediteranskom stilu, za koje su najveće interesovanje pokazali strani kupci.

Prihvativši veoma izazovan poduhvat kompletnog renoviranja komercijalnog objekta i pretvaranja istog u moderno stambeno-poslovno zdanje u strogom centru grada, Pluto Capital je dokazao da kvalitetan proizvod na pravoj lokaciji definitivno ima svoje kupce.

Želja investitora je bila da u ovom delu grada, gde prakticno nema novogradnje, izgradi kvalitetne i funkcionalne apartmane po konkurentnim cenama, uz profesionalni sistem održavanja i elegantnu dvadesetčetvoročasovnu recepciju na ulazu.

Sledeća centralnobeogradska opština koja je privukla investitora je ovog puta Vračar, gde već uveliko napreduje izgradnja stambenog kompleksa Harmony Apartments, koja je privukla i prve kupce neuobičajeno visokim kvalitetom radova za ovaj deo grada i vrlo atraktivnom dinamikom isplate kupoprodajne cene. U prilog tome ide i činjenica da je ovo jedini stambeni projekat na Vračaru koji će buducim stanarima ponuditi i dvadesetčetvoročasovnu tehničku podršku, kao i teretanu samo za njih i njihove porodice. Kao ekskluzivnog zastupnika za prodaju, Pluto Capital je odabrao vodeću međunarodnu konsultantsku kuću za nekretnine CB Richard Ellis, koja je takođe angažovana i na odabiru nove lokacije.

Ono što je najpozitivnije jeste da ovaj strani investitor itekako prepoznaje investicioni potencijal upravo stambenog dela tržišta i da je u procesu odabira nove lokacije koja bi oživela završetkom projekta Hramony Apartments krajem sledeće godine.

Ovakvi, još uvek nažalost retki potezi velikih investitora de facto govore u prilog pojačanoj aktivnosti samih kupaca u drugoj polovini ove godine i primetnoj stabilnosti cena i nivoa ponude i tražnje u ovom segmentu tržišta kao opšteg trenda koji bi po svim pokazateljima trebalo da obeleži i narednu godinu.
 

CBRE Group, Inc.
 

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG) je vodeća međunarodna kompanija na polju komercijalnih nekretnina koja posluje u 58 zemalja sa preko 300 kancelarija i više od 30.000 zaposlenih. Referentna lista klijenata kompanije svedoči o tržišnoj superiornosti kompanije. Ključne delatnosti kompanije obuhvataju: konsalting, procenu vrednosti nekretnina i razvojni konsalting, istraživanje tržišta, izdavanje i prodaju poslovnih i maloprodajnih prostora, plasman nekretnina na tržištu, prodaju i izdavanje stambenih prostora i stambeno-komercijalnih nekretnina. Za bliže informacije, molimo posetite naš website: www.cbre.rs / www.cbre.com