31
May

Uredite dvorište po svojoj želji

Zima je definitivno prošla i vreme je da se pozabavimo uređenjem dvorišta i napravimo sebi uslove za uživanje i opuštanje u vrelim letnjim danima. Nema nista lepše od kuće sa dvorištem i pravi ste srecnik ako ste vlasnik jedne od njih.

Najmanji je problem iskopati malo udubljenje na sredini ili u nekom kraju dvorišta, u zavisnosti od toga koliki je prostor u pitanju, a da opet ostane dosta praktično upotrebljivog dela dvorišta i napraviti jezerce ukašeno drvenim mostom.

Jezerce mogu da okružuju biljke da bi se istakao oblik, ali ne savetuje se da bude preterano mnogo cveća jer, kako stručnjaci kažu, potiskuje jezero u drugi plan. Dakle, jednostavnija varijanta više doprinosi vizuelnom efektu.
bsta.jpg
Ukoliko imate lep i bujan travljak, najlakše rešenje je cvetni žbun. Na jednom delu travnjaka možete da pripremite zemlju i da zasadite što više različitog cveća, da bude što šarenije, tako se dobija izražen kontrast u odnosu na travnjak.
02cvece.jpg
Da ne zaboravimo, možda i najvažniji deo dvorišta, kutak za sedenje. Sto i stolice, sa suncobranom ili prirodnom hladovinom su idealni za odmaranje, ćaskanje sa komšijama, prijateljima ili opuštanje posle napornog radnog dana.
03kutakzauzivanje.jpg