05
Mar
Trg Nikole Pašića
Radomir Kuč

Počela rekonstrukcija Trga Nikole Pašića, evo koliko će trajati radovi

facebook messenger viber
Prema rečima gradskog sekretara za investicije Luke Petrovića, ovaj projekat je deo šire inicijative Grada za unapređenje urbanog jezgra i infrastrukture, usklađen je sa savremenim potrebama građana, ali i urbanističkim vizijama razvoja Beograda.

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića obuhvata kompletno osavremenjivanje trga, uvođenje naprednih tehnoloških rešenja i poboljšanje kvaliteta života u samom centru grada, saopšteno je iz Grada, piše Blic.rs.

- Planirani radovi uključuju rekonstrukciju hidrotehničkih i elektroenergetskih instalacija, modernizaciju javne rasvete sa LED tehnologijom, postavljanje novog urbanog mobilijara, kao i izgradnju nove fontane od kamena. Projekat takođe stavlja naglasak na ekološku održivost, sa ciljem povećanja zelenih površina i poboljšanja urbanog pejzaža – istakao je Luka Petrović.

On je dodao da ukupna površina koja podleže rekonstrukciji iznosi 8.156,27 kvadratnih metara, od čega je značajan deo predviđen za pešačke zone, što potvrđuje opredeljenost Grada Beograda ka stvaranju pristupačnijeg i prijatnijeg okruženja za sve građane i posetioce.

Radomir Kuč Trg Nikole Pašića

- Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića predstavlja strateški potez koji Beograd postavlja na mapu svetskih metropola spremnih za izazove budućnosti. U godini kada budemo domaćini najvećeg projekta u našoj zemlji - "Ekspo 2027", ovaj trg će simbolizovati mesto susreta tradicije i inovacija, prikazujući posetiocima iz celog sveta kako Beograd uspešno spaja svoju bogatu istoriju sa vizijom napretka - naveo je on.

Kako navodi gradski sekretar za investicije, "ponosni smo na to što će Trg Nikole Pašića biti jedan od dragulja naše prestonice koji će svedočiti o sposobnosti da skočimo u budućnost, čuvajući pri tome naše neprocenjivo kulturno i istorijsko nasleđe".

Vrednost radova skoro 600.000.000 dinara

Ugovorena vrednost projekta iznosi 584.292.798 dinara bez PDV-a, a rok za završetak radova je 210 kalendarskih dana.

Iz Sekretarijata za investicije Grada Beograda pozivaju sve građane na strpljenje i razumevanje tokom trajanja radova, jer će rezultati ove temeljne rekonstrukcije doprineti lepšem, funkcionalnijem i zelenijem centru grada, u skladu sa najvišim standardima urbanog dizajna i održivog razvoja.