20
Jun
hotel union
Radomir Kuč

Kultni hotel Union prodat na javnom nadmetanju za 727 miliona dinara: Evo ko je novi vlasnik i šta je sve kupio

facebook messenger viber
Hotel Union, jedan od kultnih hotela i simbol Beograda, prodat je na javnom nadmetanju kompaniji Logga plus za 727 miliona dinara (6,2 miliona evra). Kako su preneli domaći mediji, početna cena hotela bila je 297 miliona dinara, tj. 2,5 miliona evra, i učestvovalo je 10 ponuđača.

Vlasnik i osnivač Logga plus je Vladan Miketić, a kompanija je registrovana za trgovinu i pružanje usluga i do sada nije bila u poslovima hotelijerstva.

Pored 3.000 kvadrata u Kosovskoj ulici u Beogradu, novi vlasnik je dobio i opremu, zalihe, umetničke slike, ali i dugove. Prema podacima NBS, račun hotela Union nalazio se u blokadi od 26. jula 2021. godine do 21. maja ove godine, odnosno 1.030 dana, piše Bloomberg Adria.

Hotel Union sagradio je 1922. godine trgovac Nikola Radenković. Tada je bio jedan od najvećih hotela u prestonici, sa 172 sobe i 241 krevetom. Kada je otvoren bio je kategorisan kao hotel prvog reda.

Tokom osamdesetih ovaj hotel bio je poznat najviše kao rok-hotel, mesto u kome su odsedale najveće jugoslovenske rok zvezde kada su imale koncerte u Beogradu.

(Izvor: Bloomberg Adria)