12
Nov

Opremite enterijer bez prenaglašenog kontrasta

Opremanje enterijera stana, kuće ili kancelarije ume često da nam zada velike probleme. Kako uklopiti boje, oblike, teksture, nameštaj, predmete...

Odlučimo se nekako za boju koja je trenutno moderna. Da ne bude baš sve jednolično, dodamo neku potpuno različitu da napravimo kontrast. Ipak, taj čuveni kontrast u stanu ne mora uvek da postoji.

Svetlije i nežne boje definitivno nisu greška. Uvek odišu čistoćom i vizuelno povećavaju prostor. Prvo na šta pomislimo pri ovakvom izboru je da su svetli dezeni previše sterilni i da je potrebno ubaciti neku tamniju ili jarku boju kako bi se postigao kontrast i razbila monotonija. Što takođe ne možemo da poreknemo, ali to me nora da bude jak i izražen kontrast, blage i nežne boje u dobroj kombinaciji mogu prelepo da izgledaju a da ipak ne deluje sve sterilno i jednolično.
nezne.boje.01.jpg
Efekat topline može da se postigne i nekim nesvakidašnjim stvarima, poput ukrasnih predmeta ili skulptura u dnevnoj sobi, neobičnim oblikom pločica u kuhinji, rupičastim barskim stolicama ili recimo, svetlozelenim zavesama.
kuhinja.jpg fotelja.skulpture.jpg

Najčitanije iz magazina
Vidite više