11
Apr

Saveti: Upustvo za isključivanje AdBlock

Ukoliko vam se prilikom postavke oglasa ne otvaraju polja za unos verovatno vam je uključen AdBlock u okviru pretraživača u kojem radite.

AdBlock je extenzija koja se instalira u samom pretraživaču i blokira iskakajuće prozore i reklame. Najjednostavniji način za rešavanje problema jeste da promenite pretraživač  (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer) Ukoliko niste u mogućnosti da to uradite u daljem tekstu napravili smo jednostavno upustvo kako ukloniti AdBlock iz pretraživača koji se najčešće koriste:

Google Chrome:
-U Google Chromu moguće  je privremeno pauzirati Adblock, sve što treba da uradite jeste da kliknete na ikonicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu pretraživača  i kliknete na Pause AdBlock i ikonica će pozeleneti.
adblock01.jpg
adblock02.jpg
-Ako ipak želite da se trajno rešite Adblock-a  idite u podešavanja pretraživača, takođe gornji desni ugao.
Kada uđete u podešavanje, kliknite na extension tu se nalaze sve instalirane extenzije za vaš pretraživač,
na listi nađite AdBlock i možete ga isključiti ili da ga trajno obrisati iz pretraživača.
adblock03.jpg
 

 

 

 

Mozilla Firefox:
-I u pretraživaču Mozilla Firefox ikonica za AdBlock nalazi se u gornjem desnom uglu.
Klikom na ikonicu dobićete meni u kojem možete da ga stopirate samo za sajt na kome ste trenutno, samo za tu stranicu na kojoj ste nalazite  ili da ga stopirate trajno.
adblock04.jpg
adblock05.jpg
- Ukoliko  ipak želite da AdBlock trajno uklonite iz Mozilla Firefox pretraživača sve što treba da uradite jeste da odete u podešavanja pretraživača, takođe gornji desni ugao pretraživača, kliknete na Add-ons  (meni sa svim instaliranim dodacima u pretraživaču) zatim kliknete na extension, tu pronađite Adblock i samo kliknite na disable ukoliko želite da ga trajno pauzirate ili remove ukoliko želite da ga obrišete  iz pretraživača.

adblock06.jpg
 Sada kada ste stopirali/izbrisali AdBlock sve što  je potrebno je da uradite refresh stranice  kako bi postavili oglas.
 
Napomena: Priloženo upustvo urađeno je za AdBlock koji je trenutno najpopularniji.