14
Sep
Tri radnika poginulo za mesec dana na gradilištima
KAZNE za rad na crno blage - Za nešto više od mesec dana na gradilištima u Beogradu život su izgubila tri radnika. U javnosti je najviše odjeknula nesreća na gradilištu u Kneza Miloša, gde je radnik poginuo kada se na njega obrušio zid. Samo nekoliko dana kasnije, i to posle vanrednog inspekcijskog nadzora na gradilištima, desila se nova tragedija.

Građevinska struka uzrok takvih problema vidi u malom broju inspektora koji kontrolišu gradilišta i tome što su kaznene mere koje se primenjuju blage u odnosu na mogućnosti kažnjavanja propisane zakonom.

Struka u kojoj se najviše gine na radu. Polovinu ukupnog broja radnika u Srbiji koji stradaju na radnom mestu, čine upravo građevinci. Za prvih osam meseci ove, poginuo je isti broj radnika na građevini, kao tokom cele prošle godine.

Poslednji u nizu, u bolnici je podlegao povredama radnik koji je pao sa građevine u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

Kako piše portal N1, njegov život nije spasao vanredni inspekcijski nadzor, koji je, nakon pogibije radnika na gradilištu u Kneza Miloša 29. avgusta, naredio pomoćnik gradonačelnika Beograda. Oba radnika radila su na crno.

Opširnije pročitajte OVDE.