Baumit d.o.o.

Baumit d.o.o.

11000 Beograd

Srbija

Poslovni telefon:

Mobilni telefon:

ISTORIJA
Prodajnu marku Baumit čine dva koncerna u privatnom vlasništvu, Wietersdorfer Gruppe i Schmid Industrieholding, sa tradicijom dužom od 115 godina.

Tradicija
Godine 1988. su dva austrijska vodeća regionalna proizvođača građevinskog materijala sklopila ugovor o saradnji sa ciljem zajedničke prodaje proizvoda robne marke Baumit, koje bi odlikovao visok kvalitet i jednostavnost obrade.

Od pionira građevinskog materijala do visoko pozicionirane marke

Marka Baumit je danas prisutna u svesti građevinara i razvila se u jednu od najpoznatijih marki građevinskog materijala. Jasni ciljevi u poslovanju doveli su Baumit od pionira u građevinarstvu do broja 1 u Austriji i visoko pozicionirane marke u svakoj zemlji gde posluje. U Srbiji Baumit posluje od 2002. godine sa sedištem u Beogradu. Preduzeće je u 100%-tnom vlasništvu Wietersdorfer Baustoffe Beteiligungs GmbH sa upravom u Klagenfurtu. Početkom 2006.godine Baumit u Srbiji započinje i prizvodnju u vlastitoj fabrici u Aranđelovcu,gde se proizvodi deo proizvodnog programa.

Baumit – model uspeha u vremenima globalizacije: 30 zemalja u 20 godina

Pokretač ove jedinstvene saradnje je od početka uporno nastojanje oba preduzeća proširenje marke Baumit izvan granica Austrije. Od nastanka Evropske unije i pristupanja Austrije uniji, Baumit više ne poznaje granice. Proširenje Evropske unije dodatno i znatno povećava prilike i mogućnosti. Baumit je trenutno svojim proizvodnim odnosno trgovinskim filijalama zastupljen u ne manje od 30 zemalja srednje, južne i istočne Evrope. U protekle tri godine Baumit je na ovim prostorima investirao u tri proizvodna pogona. U BIH u Rakovici, u Sloveniji u Sežani i u Srbiji u Aranđelovcu. Iz ovih fabrika materijali, takođe, stižu i na srpsko tržište. Ovim poslovnim potezom postigao se cilj približiti materijale što više komitentu, skratiti rok isporuke i omogućiti dostupnost svih materijala iz našeg prodajnog asortimana. Ciljevi u daljem poslovanju i razvoju Baumita na ovim prostorima su dostići visinu kao u Austriji, dakle postati broj 1 u svetu građevinskih materiala.

Fasade, malteri i estrih prodajne marke Baumit mogu se nabaviti na svim opremljenijim stovarištima građevinskog materijala, kao i građevinskim marketima. Program proizvoda je raznovrstan i prilagođen sistemima u celini I podeljen je u nekoliko značajnih grupa:

-Završni fasadni malteri I boje
-Malteri
-Lepkovi
-Estrih
-Program za keramičare
-Sanacioni program
-Program za uređenje vrtova
-Baumit fasadni sistemi

Baumit fasadni sistemi
Jedan od najznačajnijih Baumitovih  proizvodnih programa  su fasadni sistemi sa termoizolacionim pločama.

Baumit kao renomirani proizvođač započinje  2011. godinu redizajniranom ambalažom Baumit proizvoda, kao i novim imenima fasadnih sistema.

Svako novo pakovanje prepoznatljivo je po svojoj pripadajućoj nijansi-koja je ujedno pripadajuća za svaki pojedini fasadni sistem.
Svi proizvodi su u novom, modernijem pakovanju. Nova ambalaža ne znači samo lepši izgled. Ona priča priču o fasadnim sistemima i pravilnim kombinacijama Baumit proizvoda koji čine sistem. Priča je nastavak koncepta 100% Baumit, a svaki proizvod čini sistem jednako važan i utiče na kvalitet celokupnog fasadnog sistema. Baumit fasadni sistemi doprinose racionalnom korišćenju energije, dobrom osećaju unutar kuće i lepom izgledu fasade.

Kako izabrati pravi fasadni sistem?

Predlažemo vam da sledite Baumit “sisteme”. Rešenje je jednostavno.
Izolacioni materijali se međusobno razlikuju, zato vam predstavljamo nekoliko Baumit poznatih vrhunskih termoizolacionih  fasadnih sistema.

  • STAR
  • PRO
  • OPEN

Baumit open®

-Fasadni lepak: openContact
-Inovativni fasadni sistem sa open fasadnom pločom
-Odlična paropropusnost
-Jednako paropropustan kao cigla


Baumit Star

-Fasadni lepak: StarContact
-Proveren i pouzdan visokokvalitetni fasadni sistem
-Ispunjava najviše standarde na području fasadnih sistema
-Fasadni lepak StarContact spaja najbolje prednosti za upotrebu u fasadnom sistemu sa pločama
 od stiropora (EPS F/plus) i pločama od mineralne vune (ili lamela) - NOVO

 

Baumit Pro

-Fasadni lepak: ProContact
-Dobra vrednost za uloženi novac
-Fasadni sistem sa stiroporom (i sa pločama od mineralne vune)
-Pogodan za novogradnju i renoviranje