');

Vesti

 Nastavljaju se trendovi na tržištu nekretnina u Srbiji - raste potražnja za stanovima, ali rastu i cene
28
Jul
Nastavljaju se trendovi na tržištu nekretnina u Srbiji - raste potražnja za stanovima, ali rastu i cene
U drugom kvartalu ove godine zabeležen je porast tražnje stanova, ali i njihovih cena kako u novogradnji, tako i u starogradnji, a zadržao se i trend kupovine vikendica oko Beograda i Novog Sada, koji je počeo prošle godine tokom pandemije virusa korona.
26
Jul
GARSONJERE OD 200 EVRA MESEČNO - Studenti kreću u potragu za stanovima u Beogradu, a ovo su cene na najtraženijim lokacijama

Leto je uglavnom period u kom studenti kreću u potragu za stanovima koje će uzeti u zakup u narednih godinu dana. U poređenju sa prošlom godinom cene su nešto više, te u proseku za jednosoban stan ili garsonjeru student treba da izdvoji oko 200 evra, dok su jednoiposobni i dvosobni stanovi od 300 do 450 evra.

23
Jul
Analiza rizika transakcija u prometu nepokretnosti

Na tržištima kakvo je tržište nepokretnosti, gde postoji određeni nedostatak podataka i nedoumica u prometu, analiza rizika ima značajnu ulogu.

21
Jul
CENE KVADRATA NAJVIŠE RASTU U NIŠU

Trend na tržištu nekretnina se nastavio i tokom leta, a evo kakve su cene u Beogradu i širom Srbije

21
Jul
Propis o fleksibilnom obliku radnog angažovanja neophodan posrednicima u prometu i zakupu nepokretnosti

Posredovanje u prometu i zakupu nepokretnosti spada u poslove koji se svuda u svetu obavljaju na specifičan način, koji podrazumeva drugačiji odnos između poslodavca i radnika od onog koji postoji u proizvodnim i u većini uslužnih delatnosti.

20
Jul
Kompanija „Marera Property Management“ učvršćuje tržišnu poziciju u segmentu razvoja i upravljanja nekretninama

Beograd, 20. jul 2021. – Kompanija Marera Property Management (MPM), jedina kompanija na domaćem tržištu sa sveobuhvatnom integrisanom platformom za razvoj i upravljanje nekretninama, preuzela je 100% vlasničkog udela u Marera Construction-u – kompaniji koja je do nedavno poslovala kao preduzeće „GP Nikolić“ iz Kraljeva.

19
Jul
Novi Sad - grad koji nudi svoju oazu mira

Živeti u velikom gradu, a opet, imati svoju oazu mira, biti na pedeset koraka od epicentra svih dešavanja, ali zaštićen od vrve i buke u spoju sa prirodom, na samo nekoliko metara od plaže, posla, fakulteta, nije samo san. Naime, kupovinom nekretnine u Novom Sadu, sve ovo je lako dostupno, samo je potrebno da donesete tu odluku.

19
Jul
NOVE INFORMACIJE ZA BESPLATNU STOLARIJU Sada još više para, novi rok i ovo je sve što treba da znate o ovoj državnoj pomoći

Konkursi za kompanije, koje će izvoditi radove ugradnje nove stolarije i novih ložišta, kao i ugradnje solarnih kolektora i sanacije fasada, juče su raspisani na nivou lokalnih samouprava, a nakon toga slede konkursi za građane. Potpisivanje prvih ugovora sa domaćinstvima se očekuje već sledećeg meseca.

16
Jul
Šta je važno da znate o ostavinskoj raspravi

Ako vam je, nažalost, neko u porodici preminuo, nakon određenog perioda vi bi trebalo da počnete da pribavljate svu potrebnu papirologiju oko imovine preminulog i nasledstva iste. U daljem tekstu ćete moći da pročitate kako će ostavinska rasprava izgledati i šta treba da radite nakon nje, kao i kako će ubuduće izgledati upis u katastar.

16
Jul
Naši NEIMARI otišli na zapad, sada nam ZIDAJU TURCI: Više od 300 stranaca trenutno radi na Zlatiboru, a širom Srbije majstorišu iz drugih zemalja

Dok srpski građevinci vođeni boljim zaradama uhlebljenje traže na Zapadu, po Srbiji, konkretno na Zlatiboru gde je mnogo posla za neimare, zidaju - majstori iz Turske.

15
Jul
Trajno prebivalište umesto privremenog boravka za strane investitore u tržište nekretnina

U svetu je uobičajeno da investitori koji ulažu svoj novac u kupovinu nekretnina u inostranstvu, dobiju trajno prebivalište u državi u kojoj su kupili nekretninu.

15
Jul
TAČNO 50.000 EVRA ZA HEKTAR U BAČU! Poljoprivrednik iz Vajske ponudio je vrtoglavu cifru za zemlju u Vojvodini, ali priča o cenama ima i svoju drugu stranu

Paori u Staroj Pazovi plaćali su prosečno najvišu cenu arende u Srbiji oko 510 evra po hektaru državne njive za godinu dana, dok su se u Bačkoj rušili pojedinačni rekodi gde su pojedinci za hektar davali i po 750 evra.