Pa naravno da je u pitanju prostor za odlaganje prehrambenih namirnica, tkz. ostava ili. špajz. Da li je ostava postala potreba ili standard, zavisi od toga kako ga koristite i koliko vam je bitan. Ostave su uglavnom mali prostori, gde ukoliko nema dobre organizacije red se za čas posla pretvori u haos.
Najjednostavnije rešenje za uređenje ostave jesu police. Neka budu postavljene tako da svakoj polici možete prići i iskoristiti maximum od prostora.
Iskoristite i ulazna vrata ostave, tako što ćete na unutrašnjoj strani vrata napraviti pregrade i poređati poklopce, začine ili postaviti vešalice I na njih zakačiti sav onaj veći pribor za koji nema mesta u kuhinjskim elementima.
Takođe možete i iskoristiti plastične činije koje ćete zalepiti ili ušrafiti u zidove i njima držat sve one male kesice kje se tako lako zagube po kuhinji.
Prazan prostor ispod polica možete iskoristiti tako što ćete na obične gajbice zakačiti točkiće ili jednostavno nabaviti kutije sa točkićima.
Ostava nije neophodna stavka u svakom domu, ali definitivno olakšava stvari.