');

Pravni savetnik

 Porez na imovinu: osnovni pojmovi, ko je obveznik, rokovi, način plaćanja i cena
20
Oct
Porez na imovinu: osnovni pojmovi, ko je obveznik, rokovi, način plaćanja i cena
Ko je sve poreski obveznik, šta je poreska osnovica, kako se utvrđuje vrednost nepokretnosti i još mnogo toga zanimljivog ali i veoma važnog, pitali smo Milića Đokovića, koji je nesebično podelio svoje znanje sa nama.
17
Sep
I do 5.000 evra - Sve o povraćaju PDV kod kupovine stana

Kupovina stana predstavlja jedan od većih finansijskih izdataka za svakoga.

30
Aug
KUPUJETE ILI PRODAJETE STAN? O ovom porezu morate sve da znate, za stan od 50.000 evra iznosi 1.250 i evo ko ga plaća

Kada se odlučite za kupovinu stana ili kuće, obično razmišljate o brojnim detaljima. Birate lokaciju, položaj nekretnine, veličinu stana, pregovarate o ceni. Ipak, treba voditi računa i o obavezama neposredno nakon zaključenja ugovora, odnosno nakon završetka procedure, kada konačno postanete ponosni vlasnik ključeva.

16
Jul
Pod kojim uslovima stranci mogu da kupuju nekretnine u Srbiji

Strana fizička i pravna lica koja obavljaju delatnost na teritoriji Republike Srbije mogu, pod uslovima uzajamnosti, sticati pravo svojine na nepokretnostima na teritoriji republike Srbije koje su im neophodne za obavljanje te delatnosti.

16
Jul
Šta je važno da znate o ostavinskoj raspravi

Ako vam je, nažalost, neko u porodici preminuo, nakon određenog perioda vi bi trebalo da počnete da pribavljate svu potrebnu papirologiju oko imovine preminulog i nasledstva iste. U daljem tekstu ćete moći da pročitate kako će ostavinska rasprava izgledati i šta treba da radite nakon nje, kao i kako će ubuduće izgledati upis u katastar.

08
Jul
Pravni savetnik: PITANJA za advokata!

Prenamena garaže u stambeni prostor; Da li po zakonu posle prodaje bilo koje nepokretnosti moram da platim porez na kapitalnu dobit? Odgovore na ova i još pravnih pitanja potražili smo kod ADVOKATA!

05
Jul
Pravni savetnik: PET PITANJA za advokata!

Šta znači kada je u cenu stana u oklasu naznačeno da je PDV uključen u cenu? Kako legalizovati stan u nelegalizovanoj zgradi? Odgovore na ova i još pravnih pitanja potražili smo kod ADVOKATA!

28
Jun
KUPOVINA STANA POD HIPOTEKOM - Kakva je procedura i šta se radi u tim slučajevima?

Kada nam se dopadne  stan koji je već pod hipotekom  postavljamo pitanje da  li postoji rizik od kupovine, da li banka može da odobri kredit za kupovinu stana koji je već  založen, da li mogu da izgubim kupovinom takvog stana, da li mogu da biram banku ili isključivo banka kod koje je već stan založen…

07
Jun
Šta znače OVIH 12 bankarskih termina?

Službenici banaka često koriste  termine koje mi ne razumemo, a iza njih stoje jako bitne stvari koje utiču na posao koji želimo da obavimo.

30
May
Rečnik bankarskih termina - TOP 5 skraćenica o kamatama - šta znače, kako se računaju i na šta utiču

Kada pročitamo skraćenice poput NKS, EKS, euribor, belibor ili fraze za neke silne kamatne stope u ugovorima i kreditnoj dokumentaciji prosto se nekad pogubimo u svim tim izrazima, niti znamo šta znače a ni čemu služe. Evo objašnjenja za pet najčešćih...

29
May
Osiguranje stambenog kredita kod Nacionalne korporacije (NKOSK) - šta to znači i zašto je dobro?

Nacionalna korporacija (NKOSK) je državna institucija koja se bavi osiguravanjem kredita koje banke odobravaju fizičkim licima za kupovinu, adaptaciju i izgradnju nekretnina obezbeđenih hipotekom.

21
May
Šta je sve potrebno za KUPOVINU STANA NA KREDIT?

Kada rešimo da stambeno pitanje rešimo putem kredita pitamo se šta nam je činiti, odakle početi kada se odlučimo i koja nam sve dokumenta trebaju da bismo dobili kredit za kupovinu stana.