Pravni savetnik

 Pravni savetnik: PITANJA za advokata!
08
Jul
Pravni savetnik: PITANJA za advokata!
Prenamena garaže u stambeni prostor; Da li po zakonu posle prodaje bilo koje nepokretnosti moram da platim porez na kapitalnu dobit? Odgovore na ova i još pravnih pitanja potražili smo kod ADVOKATA!
05
Jul
Pravni savetnik: PET PITANJA za advokata!

Šta znači kada je u cenu stana u oklasu naznačeno da je PDV uključen u cenu? Kako legalizovati stan u nelegalizovanoj zgradi? Odgovore na ova i još pravnih pitanja potražili smo kod ADVOKATA!

28
Jun
KUPOVINA STANA POD HIPOTEKOM - Kakva je procedura i šta se radi u tim slučajevima?

Kada nam se dopadne  stan koji je već pod hipotekom  postavljamo pitanje da  li postoji rizik od kupovine, da li banka može da odobri kredit za kupovinu stana koji je već  založen, da li mogu da izgubim kupovinom takvog stana, da li mogu da biram banku ili isključivo banka kod koje je već stan založen…

07
Jun
Šta znače OVIH 12 bankarskih termina?

Službenici banaka često koriste  termine koje mi ne razumemo, a iza njih stoje jako bitne stvari koje utiču na posao koji želimo da obavimo.

30
May
Rečnik bankarskih termina - TOP 5 skraćenica o kamatama - šta znače, kako se računaju i na šta utiču

Kada pročitamo skraćenice poput NKS, EKS, euribor, belibor ili fraze za neke silne kamatne stope u ugovorima i kreditnoj dokumentaciji prosto se nekad pogubimo u svim tim izrazima, niti znamo šta znače a ni čemu služe. Evo objašnjenja za pet najčešćih...

29
May
Osiguranje stambenog kredita kod Nacionalne korporacije (NKOSK) - šta to znači i zašto je dobro?

Nacionalna korporacija (NKOSK) je državna institucija koja se bavi osiguravanjem kredita koje banke odobravaju fizičkim licima za kupovinu, adaptaciju i izgradnju nekretnina obezbeđenih hipotekom.

21
May
Šta je sve potrebno za KUPOVINU STANA NA KREDIT?

Kada rešimo da stambeno pitanje rešimo putem kredita pitamo se šta nam je činiti, odakle početi kada se odlučimo i koja nam sve dokumenta trebaju da bismo dobili kredit za kupovinu stana.

17
May
Šta je BRAČNI UGOVOR i šta omogućuje?

Institut bračnog ugovora uveden je u naše pozitivno zakonodavstvo Porodičnim zakonom Republike Srbije iz 2005. god. Osnovni razlog jeste da se supružnicima omogući da svoje imovinskopravne odnose urede drugačije nego što ih uređuju dispozitivne odredbe Porodičnog prava.

04
Mar
Realizacija kupoprodaje i kako je “preživeti”

Kupoprodaja nekretnine je jedan od najlepših i najuzbudljivijih događaja u životu. Sasvim sigurno i jedan od najstresnijih, naročito kad potraje duže od planiranog vremena. Kod mnogih klijenta koji traže odgovarajući stan ili se trude da prodaju svoj, posao koji mesecima “stoji u mestu“, stvara osećaj nervoze i utisak da neće ostvariti ono što su planirali.

01
Feb
Susvojina i zajednička svojina – Pravite li razliku?

Susvojina i zajednička svojina se u mnogome razlikuju a ono što im je zajedničko jeste pravo svojine dva ili više lica na jednoj stvari (u našem slučaju – nekretnini) koja nije fizički podeljena. 

29
Jan
Porez na imovinu: osnovni pojmovi, ko je obveznik, rokovi, način plaćanja i cena

Ko je sve poreski obveznik, šta je poreska osnovica, kako se utvrđuje vrednost nepokretnosti i još mnogo toga zanimljivog ali i veoma važnog, pitali smo Milića Đokovića, koji je nesebično podelio svoje znanje sa nama.

16
Jan
Kamate za stambene kredite neće se menjati do 2022. A ONDA?

Kamata za ukupno 90.000 stambenih kredita u Srbiji neće se znatnije menjati sve do 2022. godine. Nakon toga, trenutna mesečna rata od 250 evra mogla bi u narednim godinama da poraste do 60-ak evra.