Arhitektura

 Skyline Belgrade zvanično je najluksuzniji projekat na tržištu nekretnina u 2020. godini
12
Apr
Skyline Belgrade zvanično je najluksuzniji projekat na tržištu nekretnina u 2020. godini
Još jedno prestižno priznanje za AFI Europe Serbia. Stambeno-poslovni kompleks Skyline Belgrade, koji gradi kompanija AFI Europe Serbia, dobitnik je prestižnog priznanja za najluksuzniji projekat na tržištu nekretnina u 2020. godini, dodeljenom na online manifestaciji CIJ Awards Serbia 2020.
08
Apr
VMC - Luksuzni kompleks na Zlatiboru sjajna prilika za investiciju

Kompanija VMC privodi kraju izgradnju luksuznog apartmanskog kompleksa u centru Zlatibora. Lokacija apartmana je na samo par stotina metara od glavnog gradskog trga, jezera, Avantura parka i novoizgrađene stanice gondole, kao i u blizini najvećih marketa.

25
Aug
Kako pravilno ugraditi sistem za hidroizolaciju i polaganje keramike u kupatilu

Kupatilo, kuhinja, podrum, terasa ili krov među najosetljivijim su delovima životnog prostora zbog česte pojave vlage, plesni i buđi, što narušava estetski izgled prostorija i negativno utiče na zdravlje ljudi koji u njima borave.

26
Mar
Projekat M3 iz Beograda je ušao u finale za najlepšu fasadu u Evropi

Glasajmo da pobedi projekat IZ SRBIJE! M3 Office Space zgrada iz Beograda, našla se u samom vrhu takmičenja za najlepšu fasadu Evrope koje se održava u Valensiji, u Španiji…

30
Aug
OTVARANJE TRGA REPUBLIKE, radovi u foto-finišu!

Još manje od 48 SATI DO OTVARANJA TRGA REPUBLIKE, radovi u foto-finišu, pogledajte kako sada IZGLEDA

14
Aug
ISTORIJA DUGA 60 GODINA: Fontana na Trgu Nikole Pašića menja svoj izgled!

Posle rekonstrukcije Trga republike, najavljeno je sređivanje Trga Nikole Pašića, a javnost je zabrinula sudbina jedne od najvećih prestoničkih fontana.

13
Aug
Prodaje se zemljište kod marine na Dorćolu, evo koja je CENA i šta bi moglo da se GRADI!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sutra objaviti oglas o otuđenju građevinskog zemljišta na lokaciji „Marina Dorćol”. Rok za dostavljanje ponuda je 12. septembar, a licitacija je dan kasnije.

07
Aug
OVAKO će izgledati NOVI MOST NA SAVI!

Gradnja novog mosta na Savi trebalo bi da počne 2020. godine po idejnom projektu Saobraćajnog instituta CIP.

24
Jul
Njujorški biro projektuje novi park od Beton hale do Pančevačkog mosta

Grad će angažovati arhitektonski studio iz Njujorka Diller Scofidio + Renfro da izradi master plan za budući linijski park, a projekat će donirati Novak Đoković, Milan Beko, Svetska banka i UNDP.

19
Jul
REKORDNA CENA STANA: A evo i ko ga je kupio!

Milijarder Džejms Dison, koji se obogatio na usisavačima i fenovima za kosu, potrošio je više od 54 miliona dolara na najviši i najskuplji stan u Singapuru.

18
Jul
Veća šara na tapetama otvara prostor u stanu

Svako uređenje kuće nas raduje jer unosimo nešto novo i drugačije. Ako vam je dosadilo krečenje zidova, možda je trenutak da se vratite tapetama jer od njih možete da imate višestruku korist.

17
Jul
Konak kneginje Ljubice vesnik novog vremena

Ova elegantna gradevina jedan je od najznačajnijih spomenika arhitekture u Beogradu. Posebno su zanimljivi vreme i okolnosti pod kojima se knez Miloš odlučio za jedan tako veliki korak kao što je izgradnja rezidencije u samoj blizini turskog utvrđenja na Kalemegdanu. Nekoliko decenija nakon ovog simboličnog trenutka, Beograd je munjevito, od turske kasabe, počeo da izrasta u moderan evropski grad. Stalna postavka nameštaja i upotrebnih predmeta Beogradana 19. veka, smeštena danas u Konaku, upravo beleži taj značajan istorijski prelaz.