27
Feb

Cene nekretnina SKAČU zbog ekonomskog rasta!

Porast cena stanova u Beogradu i popunjenost kancelarijskog prostora rezultat su ekonomskog rasta, ocenio je Roman Klot, direktor firme za nekretnine Atrium, na panelu o komercijalnom i stambenom prostoru konferencije o nekretninama i infrastrukturi koja se održava u Beogradu.

On je ocenio da pre nekoliko godina nije bilo verovatno da će prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji dostići dve hiljade evra i ocenio da je interesovanje za kupovinu stanova rezultat obnavljanja privrede, jer se pojavio novac koji se sada ulaže u nekretnine.

Klot je rekao da je veoma iznenađen količinom gotovinskih transakcija prilikom kupovine stanova u Srbiji i dodao da je to najčesće porodični novac, dok se, kaže, u Nemačkoj češće koriste hipoteke.

U Beogradu je sada oko tri odsto kancelarijskog prostora prazno, a Klot je podsetio da je taj procenat nedavno bio 30 odsto.

On očekuje da će u sledeće dve godine na tržistu biti oko 100.000 kvadrata novog kancelarijskog prostora koji je sada u izgradnji, što će dodatno pokrenuti tržište.

Opširnije pročitajte na Blic.rs