22
Mar

Statistika tržišta nekretnina u Srbiji

Grupacija posrednika u prometu nepokretnosti Srbije koja je inače i najbrojnija grupacija Privredne komore Srbije, predstavili su trendove na tržištu nepokretnosti i kažu da kupce i prodavce treba edukovati da rade preko registrovanih agencija, kako bi se zaštitili u kupoprodajnom procesu.

 

Tržište nepokretnosti u Srbiji, posebno u Beogradu, u ekspanziji je u protekle dve i po godine. Od 2016. prodaja i kupovina stanova porasla je za 35 odsto, a od ukupnog prometa, oko 21 procenat čine stanovi kupljeni na kredit.

Nekretnine konferencija

Cene stanova u prvom kvartalu 2019. godine miruju, bez pokazivanja trenda rasta.. Najskuplji su stanovi u Beogradu, u proseku oko 1.600 evra po metru kvadratnom, gde se i prometuje  50 odsto stanova u Republici Srbiji.

nekretnine u srbiji statistika nekretnine u srbiji statistika nekretnine u srbiji statistika nekretnine u srbiji statistika nekretnine u srbiji statistika

U svim beogradskim opštinama prošle godine zabeležen je rast cena, a najveći u opštini Novi Beograd 15.79 odsto u odnosu na 2017. Ovo se može jednim delom protumačiti velikom potražnjom za stanovima u novogradnji kao i najvećim brojem novoizgrađenih stanova u Novom Beogradu.

nekretnine u srbiji statistika