04
Sep

Analizirali smo naselje – ŽARKOVO

Žarkovo se nalazi na opštini Čukarica i jedno je od najvećih naselja u Beogradu. Nekada posmatrano isključivo kao radnička periferija, ovo naselje se zbog svoje pozicije i veličine razvilo u urbanu, stambeno-poslovnu celinu.

Naselje Žarkovo ima relativno dobru infrastrukturu, sa Trgovačkom ulicom kao svojom “žilom kucavicom”, ali novogradnje na ovoj lokaciji uglavnom ne mogu da se pohvale dobrom infrastrukturom niti preterano lepim okruženjem. Naravno, ima izuzetaka koji i te kako odstupaju od ovoga.

Neki od ključnih faktora kao što je na primer saobraćaj, ocenjen je kao relativno dobar. Ima dosta linija javnog prevoza, naselje je dobro povezano, kako sa centrom grada, tako i sa Novim Beogradom ali i sa ostalim krajevima.

žarkovo

Saobraćajnice su poprilično dobre, ako se izuzmu neke vanredne gužve. Treba uzeti u obzir da se u samom naselju nalazi i uključenje na Ibarsku magistralu, pa su gužve prisutne, kada je sezona putovanja u jeku. 

U Žarkovu ima dosta parkova i zelenila, a velika prednost je i blizina Košutnjaka i Ade Ciganlije, pa za rekreativce i sportiste ima dosta sadržaja.

Takođe, u ovom naselju ima dovoljno objekata za snabdevanje, od velikih marketa, manjih prodavnica, preko salona tehničke robe, do Pijace.

PROSEČNA OCENA ZA ŽARKOVO JE 7.5

Analizu ostalih ključnih faktora i ocene pročitajte na portalu BGnovogradnja.rs