09
Oct

Još 7 dana do konferencije BuildUp 2019: Digitalna gradnja!

Popunjeno je svih 130 mesta na prvoj konferenciji koju organizuje portal Gradnja.rs.

BuildUp 2019 – Digitalna gradnja je konferencija koja se održava 16. oktobra u Beogradu, a namenjena je arhitektama i inženjerima gde će moći da steknu nova iskustva, poznanstva i saznanja pomoću kojih će prelazak na nove tehnologije – poput BIM-a, Proptecha i digitalizacije u arhitekturi i građevinarstvu – biti brži, lakši i bezbolniji.

Karte za konferenciju su rasprodate ali oni koji žele da isprate zanimljive govornike, moći će to da učine preko LIVE YouTube streama na sajtu www.buildup.rs.

Predavači na konferenciji

Marko Dabrović iz zagrebačkog biroa 3LHD poznatog po nagrađivanim projektima poput Hotela Lone u Rovinju, slatkovodnog akvarijuma i muzeja reka u Karlovcu kao i Spaladium Arene u Splitu, pokazaće kako je BIM postao nezaobilazni alat u projektovanju vrhunske arhitekture.

Zoran Petrović iz beogradskog ArtifexPro pokazaće zašto je BIM neophodan u arhitektonskoj i građevinskoj praksi, kako da lakše prođete kroz implementaciju i na koje sve zamke možete naleteti prilikom prelaska na novo softversko okruženje.

Nebojša Zaklan iz novosadskog Case3D pokazaće najsavremenija Proptech rešenja za vizuelizaciju i predstavljanje nekretnina kroz virtualnu realnost i izmenjenu stvarnost.

Vedran Jukić iz zagrebačkog biroa SODAarhitekti od kojeg će publika saznati kako projektovani kuće u BIM okruženju, koje su prednosti takvog rada ali i poteškoće.

Dr Ana Nikezić s Arhitektonskog fakultetu u Beogradu govoriće o tome kako četvrta tehnološka revolucija preoblikuje naš stil života i naše stambene potrebe.

Bojan Tepavčević iz Centra za digitalni dizajn pokazaće kako napredna softverska rešenja sama mogu da reše funkciju jednog stambenog prostora.

Gordana Radonić iz Graphisofta podeliće svoja iskustva o parametarskom projektovanju u BIM-u.

Koliko je BIM važan za svakodnevnu praksu pokazat će Igor Peško iz BIM Srbija, dok će Veljko Janjić iz Bexel Consulting pokazati svu moć softverskih rešenja iz domaće radinosti.

Olga Mirković Maksimović iz Nekretnine.rs govoriće o prednostima digitalne agencije za nekretnine i pogodnostima Proptech alata u pronalaženju idealnog stana.

 

digitalna gradnja

Na konferenciji će se predstaviti i Bojana Cicmil iz firme Hörmann sa svojim rešenjima za BIM objekte. Milutin Mitrović iz firme Schneider Electric pokazaće najsavremenija rešenja po pitanju sistema pametnih kuća, dok će Žolt Ivanović iz hiCAD-a predstaviti prednosti ArchiCAD softverskog rešenja. Stevan Ćulibrk će nam pokazati kako se koncept VELUX ACTIVE primenjuje u digitalnom domu, dok će Miloš Vuković iz Abies Sistem predočiti prednosti korišćenja virtuelne realnosti u proptech rešenjima.

Bojan Petković iz PlanRadara će na konferenciji BuildUp 2019 predstaviti inovativno rešenje za upravljanje građevinskom dokumentacijom i zadacima na gradilištu, dok će Jelena Keser predstaviti najnovija rešenja kompanija TECE za digitalni dom.

Više informacija o konferenciji BuildUp 2019, kao i link za LIVE YouTube stream, možete pronađite ovde.