26
Nov

Najbolji način da uredite iznajmljeni stan

Da li u iznajmljenom stanu možete da se osećate kao u sopstvenom domu? Naravno da možete. Evo i kako.

Enterijer uredite i priagodite sebi. Ako želite da iznajmite nov, moderan stan, onda bi trebali da znate da takve nekretnine uglavnom imaju neutralne moderne tonove boja, tako da se lako mogu prilagoditi svačijem ukusu. Ali, ako se selite u stan čija gradnja je nešto starija, onda će vas dočekati i nešto stariji enterijer. Doduše, može da vas sačeka enterijer i iz nekih prošlih vremena. E pa tada se od vas očekuje da dodate malo topline u dom. A uz malo mašte i malo ulaganja eto prilike da svom novom domu dodate lični pečat.

Nove boje u novom stanu

Pre nego što krenete sa preuređivanjem enterijera, najpre se dogovorite sa stanodavcem šta ćete uraditi i šta smete da promenite. Ne bi trebalo da nastane problem oko krečenja, pogotovo ako planirate da dugo živite u iznajmljenom kutku, ali opet proverite. Što se boja za zidove tiče, preporučljive su neutralne boje, još će biti lepše ako su te nijanse u skladu sa bojama ugaone garniture u dnevnom boravku. Svetlo roze, bež, bledo siva ili svetlija boja kafe su preporučljive boje za centralnu prostoriju u stanu, jer ćete se prijatnije u prostoru osećati ne samo na dnevnom svetlu, nego i tokom večernjih časova.

krečenje stana

 

Uvek možete malo eksperimentisati. Neka vam jedan zid bude okrečen u omiljenu boju, a ostatak prostorije neka bude neutralne boje. U tom slučaju možete izabrati smaragdno zeleni enterijer, plavi ili crni zid, jer su ove boje izuzetno popularne u dizajnu enterijera.

Neka vaš prostor procveta!

U svakom domu posebno mesto treba da zauzima zelenilo i cveće. Dugo traju i lako se održavaju palme, paprati, sobno cveće ili sukulente. Tropske saksijske biljke možete staviti na prozore, jer im prija svetlost, sunce i toplota. Biljke služe da oplemene dom, a što više zelenila ima u prostoru, to ćete se prijatnije osećati. Uvek možete sobno cveće dodati u ćošak pored ugaone garniture, a ako imate barske stolice u kuhinji, onda možete naći mesto i za neku biljku u ovom delu stana. Kada su u pitanju barske stolice cena je u glavnom pristupačna tako da ih gotovo svako domaćinstvo može priuštiti.

Sobni cvet poput orhideje daće enterijeru poseban raskoš, sigurno ćete uživati u njegovoj kraljevskoj lepoti. Zahvaljujući sobnim biljkama vazduh se pročišćava, a pošto nisu teške za održavanje, ove biljke daju domu posebnu svežinu i unose novi život.

naslovna stan

 

Muzej uspomena i putovanja

Da li volite da putujete?

A da li imate uspomene sa putovanja na jednom mestu?

Ako imate prostora u dnevnom boravku, eto prilike da svoj enterijer ukrasite i detaljima iz različitih kultura. Prekrivači za ugaone garniture sa motivima Indije ili pirotski ćilimi će se savršeno uklopiti.

Barske stolice ukrasite podmetačima koje donesete sa putovanja, a osim tekstila, različito posuđe možete doneti iz omiljene zemlje kako bi vas uvek podsećalo na neke lepe trenutke. Etno motivi se savršeno uklapaju u svaki enterijer, a pritom deluju i raskošno. Možete uvek nabaviti tablu na koju ćete kačiti razglednice sa putovanja, a frižider je idealan za vaše magnete. Napravite mesta u kuhinji za policu gde možete držati posuđe koje donesete sa putovanja, barske stolice i ostali nameštaj rasporedite tako da ima mesta za sve i uživajte u uspomenama do novih putovanja.