22
May

15 NAJBOLJIH dizajnera enterijera na Instagramu koje VREDI ZAPRATITI

Instagram je postao nepresušan izvor inspiracije za bukvalno sve što vas interesuje.

Od hrane i mode do umetnosti i dizajna, postoje stotine hiljada profila koji predstavljaju čisto nadahnuće na svim poljima. 

I dok je broj Instagramera beskrajan, navigacija ovom platformom prilično je uzbudljiva i nije ni čudo što je većina nas pomalo zavisna od nje. Na Instagramu ćete pronaći sve: od uticaja dizajna novijeg doba do veterana ove industrije. Profili dizajnera enterijera na Instagramu podstiču novu vrstu komunikacije i povezanost dizajnera enterijera sa njihovom potencijalnom publikom. Uostalom, nije tajna da su društveni mediji istovremeno i kreativan dodatak, ali i vitalan način da dizajneri enterijera pronađu i da privuku nove klijente.

U deset godina od kada se Instagram po prvi put našao na App Store-u, postao je omiljen izbor za dizajnere enterijera i mlade dizajnere širom sveta.

Novi talas dizajnera enterijera postavlja tempo i nove trendove svojim pristupom dizajnu koje predstavljaju na društvenim medijima. U nastavku predstavljamo neke od njihovih profila koje smatramo da bi svi ljubitelji dizajna i uređenja enterijera trebalo da prate.

1. Justina Blakenei 

Justina Blakenei je umetnica, dizajnerka i smatra se izumiteljkom izraza „Jungalov“ koji predstavlja koheziju džungle i bungalova. Jungalov stil je sigurno jedan od trendova koji su trenutno na glasu, pogotovo kada je u pitanju upotreba biljaka u enterijeru. Justina Blakenei je majstor živopisne i živahne estetike, sa Instagram stranice koja preplavljuje inspiracijom za uređenje enterijera koje je ispunjeno biljkama.

instagram dizajneri

Izvor: screenshot


2. Emily Henderson

Emili Henderson je popularna blogerka iz Londona sa sedištem u LA, dizajner enterijera i TV ličnost, koja kreira rafinirane enterijere sa boemskim pečatom. Ako zapratite njen Instagram profil - koji je privukao preko 790.000 pratilaca - pronaći ćete svetle, živopisne prostore koji su veoma inspirativni.

instagram dizajneri

Izvor: screenshot


3. Corey Damen Jenkins

Corei Damen Jenkins  je dizajner enterijera, trendseter i neobična medijska ličnost.  On kreira enterijere čija je glavna odlika glamur u koji je utkana njegova jedinstvena  sofisticirana estetika. Čekirajte njegov Instagram profil i uverićete se i sami: Corei Damen Jenkins-a obavezno zapratite ukoliko ste ljubitelj dizajna.

instagram dizajneri

Izvor: screenshot


4. Younghuh

Kao vlasnica i osnivač Young Huh Interiorsa - kompanije za dizajn enterijera koja se bavi kompletnim dizajnom za stambene i komercijalne enterijere, Young Huh je takođe maksimalno iskoristila IG platformu kako bi dospela do potencijalnih klijenata, ali i kako bi razvila svoj brend koji podrazumeva poništavanje dizajnerskog narativa za svaki pojedinačni projekat kroz pronalaženje harmonije i dinamike primenom klasičnih i modernih principa dizajna. Promišljeni arhitektonski detalji pružaju osnovu za tople i prijatne enterijere, od kojih je svaki oživljen sofisticiranim površinskim detaljima, jedinstvenom igrom uzoraka i boja, kao i dozom eksperimentisanja.

instagram dizajneri

Izvor: screenshot


5. Orlando Soria

Orlando Soria je dizajner i voditelj televizijske emisije u kojoj radi na uređenju sa svojim klijentima. I dok na većini IG profila dizajnera enterijera možete samo da se divite, lajkujete i probate da pitate za savet, sa ovim dizajnerom to nije slučaj. Soria koristi Instagram za deljenje svog vedrog i modernog stila u dizajnu enterijera i vrlo je aktivan na mreži i spreman da sarađuje sa svojih 163.000 pratilaca. Prema njegovoj biografiji, Soria opisuje sebe kao osobu koja živi unutar telefona i koja je uvek spremna da razgovara sa svima koji to požele.

instagram dizajneri

Izvor: screenshot


6. Ashe Leandro

Ariel Ashe i Reinaldo Leandro su osnivači Ashe + Leandro i predstavljaju zlatni par dizajnera enterijera. Poznati su po svojoj modernoj luksuznoj estetici. Ashe i Leandro  stvaraju udobne prostore koji su funkcionalni i u kojima se zaista i živi, sa izrazitim osećajem za stil. Njihova Instagram stranica - koja služi kao vrsta drugog portfolija za brend - predstavlja svojevrsnu dizajnersku inspiraciju za sve.

instagram dizajneri

Izvor: screenshot

7. Amber Lewis

Svetla, prozračna i vedra estetika kalifornijske dizajnerke Amber Levis savršeno je prikazana na njenoj Instagram stranici. Kao osnivač Amber Interiors-a, njen pristup  dizajnu podrazumava dizajn za sve - sa eklektičnim prikazom enterijera u kojima se  živi.
instagram dizajneri

Izvor: screenshot

8. Sasha Bikoff

Još jedno važno ime u svetu dizajna, Sasha Bikoff, izlagala je svoje radove na Salone del Mobile, Kips Bai Decorator Shov House, DIFFA i mnogim drugim. Uz estetiku koja spaja starinske francuske stilove sa modernističkim senzibilitetom, Bikoff-ova Instagram stranica nije ništa manje impresivna. Njenih 2.500+ postova otelotvorljuju njeno neustrašivo estetsko i oštro oko za dizajn.
instagram dizajneri

Izvor: screenshot

9. Ešli Vitaker

Iza instagram profila Ashley Whittaker Design stoji Ešli Vitaker koja svoj ukus opisuje kao tradicionalni mladenački, a sam Instagram vidi kao odličan kanal za promociju i priliku da njen rad dopre do što većeg broja ljudi. 

U svom radu otkriva jedan svež i moderan pogled na tradicionalni dizajn i arhitekturu. Njen stil je prepoznatljiv i karakterišu ga prilagođene prostorije u kojima dominira razigranost boja i motiva. 

instagram dizajneri

Izvor: screenshot


10. Tilton Fenvick

Tilton Fenvick je firma za dizajn enterijera koja unosi svežu perspektivu u tradicionalnu estetiku. Glavne dizajnerke Anne Makvell Foster i Suisel dePedro Cunningham prihvataju neočekivanu upotrebu boja i dezena u svom dizajnu enterijera i proizvoda. Ukoliko ste od onih koji posebno uživaju u letnjim uzorcima, ovaj profil morate zapratiti.

instagram dizajneri

Izvor: screenshot


11. Rajan Korban

Dizajner enterijera Rajan Korban (Rian Korban) ima takođe prilično prepoznatljivu estetiku, čak i na Instagramu. Njegov stil je sveden, akcenat je na pastelnim bojama i nežnim nijansama. Ovaj dizajner koji živi i radi u Njujorku duhovito pristupa Instagramu. Na svom profilu nedavno je objavio dnevnu sobu koja je zatrpana novčanicama, a nešto pre toga objavio je i jednu sa krznenim šankom. Njegov bogat portfolio uključuje i radove za Dior, kao i za poznate svetske muzeje. 

instagram dizajneri

Izvor: screenshot


12. Mark D. Sikes

Dizajner iz  Los Anđelesa koji gaji izrazitu sklonost ka plavo-beloj kombinaciji boja. Ukoliko zapratite ovoga dizajnera, na vašem feed-u počeće da se pojavljuju enterijeri sa kraljevskim manirom. 

instagram dizajneri

Izvor: screenshot


13. Grant K Gibson

Njegova filozofija je da je dom krajnji odraz ličnosti: enterijeri su refleksija ljudi koji žive u njima i svaki enterijer je potpuno jedinstven. Grant Gibson je poznat po klasičnim, majstorski dobro uređenim prostorima koji nisu samo lepi, već i veoma funkcionalni. Takođe, Gibson ima naročit dar, kada su u pitanju detalji koji povezuju kompletnu sliku. 

instagram dizajneri

Izvor: screenshot

14. Paloma Contreras

Contreras kaže da su je angažovali mnogi pratioci na Instagramu, ali jednako često žele detalje i o sobama koje ona dizajnira pa se raspituju za tapete, tkanine, nameštaj i sve ostalo što vide na određenim slikama. Paloma je više puta nagrađivana dizajnerka, a njen stil se bazira na modernom stilu koji je prožet tradicionalnim momentima.

instagram dizajneri

Izvor: screenshot

15. Sara Gilbane

Najbolji primer kako Instagram može direktno da utiče na saradnju dizajnera sa klijentom dolazi upravo sa profila Sare Gilben. Ova dizajnerka postavila je paletu plavo-narandžastih kombinacija koju je predložila klijentu za trpezariju. Iako se klijent inicijalno opirao ovakvoj kombinaciji boja, odlične reakcije na post i podrška pratilaca doprinela su tome da se klijent predomisli i da prihvati taj predlog.

instagram dizajneri

Izvor: screenshot

Pročitajte još korisnih tekstova:
Kako da napravite oazu za uživanje i igru u svojoj kući?
Saveti za opremanje malog kupatila
Zavese kao dekorativno rešenje za stambeni ili poslovni prostor