12
Oct

Koje lokacije BLIZU Beograda su atraktivne za KUPOVINU STANA?

Beograd, kao prestonica naše države je kulturni, istorijski, obrazovni i privredni centar bez kojeg razvoj ekonomije i svih sistema ne bi mogao biti u razmerama u kojima je danas. 

Odličan geografski položaj, razvijenost saobraćajne infrastrukture, svih delatnosti i vanprivrednog sektora, čini da Beograd danas ima ogroman broj stanovnika. U prestonicu se doseljavaju ljudi sa svih strana: srednjoškolci i studenti, porodice i pojedinci. Beograd se najbrže razvija od svih gradova u Srbiji pa je zato veoma tražen za stanovanje i život, kako u centru, tako i na drugim perifernim lokacijama. 

Kupovina stana u Beogradu ili okolini jeste odličan način da se obezbede stambeni uslovi u prestonici, ili omogući izdavanje nekretnine stanarima uz mesečnu zakupninu. 

Pogledajte celokupnu ponudu oglasa za prodaju stanova u Beogradu:
PRODAJA STANOVA BEOGRAD


Odabir odgovarajuće lokacije, kvadrature i cene stana po kvadratu, jesu najčešće nedoumice današnjih kupaca. Kod jednih dominiraju finansijska ograničenja, kod drugih na primer željena lokacija. Izbor je rezultat mnogo razmišljanja, uključivanja stručnih ljudi, pa čak i agencija za nekretnine koje u velikoj meri mogu olakšati posao kupovine stana i posredovati između prodavca i kupca. 

Ponuda i tražnja za stanovima u Beogradu i okolini je zaista velika, i veliki je korak pronaći idealnu nekretninu po želji kupca, uvažavajući sve faktore i kriterijume koji mogu uticati na odabir. 


Kupovina stana na udaljenijim lokacijama u Beogradu 

Beograd se prostire na površini od 3.222,68 kvadratnih kilometara, što sa 17 opština koje imaju sopstvene lokalne samouprave čini zaista pravu metropolu. Pored centra koji ne da je u blizini, već je u samom srcu Beograda, popularne su i dostupne druge lokacije za kupovinu stana. U ovom delu teksta navešćemo neke od lokacija koje su vrlo tražene i u trendu su, a nalaze se u blizini Beograda. Bez obzira na tu činjenicu, deo su prestonice i povezane su odličnim saobraćajnicama i linijskim prevozom. 


Barajevo - prilično niska cena po kvadratu

Barajevo je beogradska opština, koja se sastoji od 13 naselja, a u sastavu glavnog grada je od 1955. godine. Udaljena je od centra prestonice vazdušnom linijom posmatrano oko 21 kilometar, a u odnosu na vožnju automobila skoro 30 kilometara.

barajevo

To je okvirno 45 minuta vožnje. U Barajevu se mahom kupuju stanovi, što zbog odlične cene, to i zbog mirnoće predela i pogodnosti posebno za porodični život. Barajevo ima i železničku stanicu, pa se tokom dana može „uhvatiti“ i putnički voz koji ide do centra Beograda, dok „brzi“ voz ne staje na ovoj stanici. Dostupni su i linijski prevozi koji saobraćaju uz određeni dnevni raspored polazaka. U Barajevu se kupuju stanovi i danas su izuzetno traženi, najčešće jer se prosečna cena za staru gradnju kreće oko 450 evra po kvadratu, a za novogradnju oko 550 evra. Dostupne su sve tražene kvadrature, kako visokospratnice, tako i zgrade sa svega tri sprata. 

Pogledajte stanove na prodaju u Barajevu:
PRODAJA STANOVA BARAJEVO


Grocka na malo više od pola sata vožnje

Opština Grocka takođe pripada Beogradu i ima oko 84.000 stanovnika. Radi se o varošici koja se nalazi na obali Dunava sa desne strane, istočno od prestonice. Karakterišu je biblioteka, Centar za kulturu i „Gročanska čaršija“ – neobičan deo naselja iz davnog 19. veka. U Grockoj se održava i preko 5 događaja godišnje, od značaja za turizam. Automobilom, udaljenost ove opštine od Beograda je oko 35 minuta vožnje, ili blizu 37 kilometara.

grocka

U pogledu tražnje za stanovima, generalno je manja nego na primer za Mirijevo iako ovo naselje ima veću cenu, ali pretpostavka je da će imati rastući trend u budućem periodu. Okvirna cena se kreće između 560 i 1.010 evra po kvadratu, a konkretno za staru gradnju je 780 evra. Dostupni su uglavnom jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi, sa terasom i parking mestima, koja se obično naknadno i posebno zakupljuju za određeni period, ili otkupljuju trajno. Grocka je takođe naselje koje ima razvijen saobraćaj i sve potrebe mogu se zadovoljiti dostupnim objektima. Linijski saobraćaj je povezan sa više desetina prevoza, tačnije ukupno 36, a najfrekventniji je prevoz 302.

Pogledajte šta Grocka ima da vam ponudi od stanova na prodaju:
PRODAJA STANOVA GROCKA


Rakovica - veliki broj znamenitosti nadomak Beograda

Na površini od nešto više od 3.000 hektara, sa 110.000 stanovnika, Rakovica je postala samostalna opština davne 1974. godine. U Rakovici se nalazi osnovna škola „Đura Jakišić“ i prolazi pruga Beograd - Bar. Košutnjak je takođe deo Rakovice, tu je i Pariguz jezero, Topčiderska reka i mnogo drugih znamenitosti. U Rakovici se nalazi više spomenika istorije, kulture – hram, crkve, manastir, biblioteka i mnogo toga drugog.

rakovica

Vrlo je razvijeno područje, sa svim javnim ustanovama, gradskim prevozom i rekreativnim centrima. Na svom području ima 19 mesnih zajednica i u većini od njih je razvijena gradnja stambenih prostora. Ponuda stanova je bogata, a i tražnja visoka, najčešće za kvadraturu između 40 i 50 kvadrata. Novogradnja je dostupna u različitim delovima opštine, i mogućnosti za izbor su velike. Udaljenost Rakovice od na primer Novog Beograda je oko 16 kilometara, ili vožnjom automobila 28 minuta. Prosečna cena starogradnje stanova je 1.020 evra, a novogradnje 1.330 evra po jednom kvadratu. Okvirno kretanje ponude je između minimalnih 810 evra i maksimalnih 1.400 evra. 

Rakovica nudi veliki izbor stanova, pogledajte oglase:
PRODAJA STANOVA RAKOVICA


Čukarica – opština sa popularnim naseljima za stanovanje

U beogradskoj opštini Čukarica živi oko 160.000 stanovnika, na nekih 155 kvadratnih kilometara, sa centrom Banovo Brdo. Broji više od 20 naselja, među kojima su dobro poznata sledeća: Žarkovo, Železnik, Cerak, Julino Brdo, Čukarička Padina, Bele Vode i mnoga druga. Svako od naselja daje odlične mogućnosti za kupovinu stana, atraktivne lokacije i jednostavno obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Banovo Brdo je prosto kao odvojeni grad, jer ima apsolutno sve. Ništa ne zaostaje ni Julino Brdo i Žarkovo. Dostupne su pijace, banke, restorani i kafići, prehrambene prodavnice i butici, apoteke, vrtići i škole, kao i domovi zdravlja i drugi centri.

Žarkovo

Čukarica je deo koji krasi Ada Ciganlija u blizini, a tu su i moderna predstavništva automobila. U pogledu ponude i tražnje za stanovima, ovaj kraj Beograda je nadaleko poznat po velikoj tražnji i sve ispunjenijoj ponudi. Naravno, uvek se pronađe neka nova zgrada, pa je tako za Žarkovo karakteristično da je u poslednjih nekoliko godina izgrađeno čak nekoliko zgrada oko pijace, kao i tržni centar sa marketom. Odlične su mogućnosti i za noćni provod, sportske aktivnosti i šetnje brojnim parkovima. 

Na linku ispod možete pogledati stanove koji su na prodaju na Čukarici:
PRODAJA STANOVA ČUKARICA


U zavisnosti od naselja, različite su udaljenosti i cene stanova. U proseku, potrebno je oko 30 minuta vožnje do centra uz udaljenost od 19 kilometara na primer od Čukarice. Cena se, za staru gradnju stanova, po kvadratu kreće između 820 i 1.750 evra, a prosek je 1.280 evra. Kada se radi o novoizgrađenim stanovima, cene se kreću u rasponu od 1.260 do 2.300 evra, a prosečna cena je 1.780 evra po kvadratu. Za ovu opštinu i brojna naselja karakterističan je neverovatno veliki broj linijskog prevoza, sa čestim stajalištima i nailascima prevoza na svakih 5-10 minuta. Dostupna su i parking mesta, kako otvorenog, tako i zatvorenog tipa. Ovaj deo Beograda blizu je, ili čak se nalazi na samom izlazu iz prestonice na magistralu, što je još jedan plus ukoliko vlasnici stanova ili njihovi stanari imaju terenski posao ka ovom kraju, ili često putuju u rodna ili druga mesta. 

cukarica

Beograd je senzacionalan grad u pogledu tražnje za stanovima, koja ni u jednom trenutku ne opada drastično. U pojedinim, a navedenim krajevima, gotovo svaki izgrađeni stan bude rasprodat u vrlo kratkom vremenskom roku, prema iskustvu potencijalnih kupaca i investitora. Svaka lokacija ima svoje prednosti, a jedini nedostatak živeti ili izdavati stan izvan centra, može da bude putovanje. Ali, danas je i to rešeno odličnom saobraćajnom infrastrukturom i mrežom linijskih autobusa, tramvaja i trolejbusa. Opštine i naselja Beograda su toliko oživele poslednjih godina, da danas predstavljaju „svoje gradove“, jer imaju sve što je potrebno za bezbrižan svakodnevni život, bez potrebe za čestim putovanjima u strogi centar grada.