');
27
Sep
beograđanka
Promo

Ovo su bile najskuplje ulice u Beogradu u 2021. godini

facebook messenger viber
Poslednjih meseci najskuplje ulice u prestonici su Hercegovačka i Bulevar Vudroa Vilsona u Beogradu na vodi, gde se prodaje najviše stanova za koje se izdvaja bezmalo i do 10.000 evra po kvadratu.

Međutim, po ukupnoj ceni, oni ipak ne mogu da pariraju vilama u elitnim beogradskim naseljima, od kojih je najskuplja u prvih šest meseci ove godine prodata na Dedinju za više od pet miliona evra.

Kućama u Užičkoj, Generala Vasića, Vajara Đoke Jovanovića, Tolstojevoj, Teodora Drajzera, Vladete Kovačevića ne mogu ni da priđu kupci koji raspolažu sa manje od milion evra, piše euronews.rs

Među najskupljim nekretninama koje se trenutno u Beogradu prodaju je kuća od 900 kvadrata u Ulici Miće Orlovića sa pet soba za koju vlasnik traži šest miliona evra, dok je kuća na pet etaža, sa 20 soba i deset ari placa u oglasima četiri miliona evra.

U oglasima se može naći i ponuda za dve kuće na placu u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, koji izlazi na dve ulice, dok kao napomena u zagradi stoji da je jedna ulica "privatna sa obezbeđenjem". Na placu se nalazi bazen, roštilj, zidana fontana i parking za 8 do 10 automobila.

U Iličićevoj ulici, u kojoj se nalazi i legat Petra Lubarde, na prodaju je kuća koja izgleda kao iz holivudskih filmova. Košta 5,5 miliona evra, a uz četiri sobe i isto toliko kupatila budući vlasnik dobija i garažu za šest automobila, bioskopsku i bilijar salu, saunu, otvoreni bazen sa đakuzijem. U Vajara Đoke Jovanovića luksuzna vila od 420 kvadrata je na prodaju za 2,5 miliona vera. U Driničkoj, koja se nalazi na Senjaku i gleda na most na Adi je na prodaju više nekretnina, a najpovojniju vlasnik ceni tri miliona evra.

Spisak kupaca za nekretninu u Krunskoj
Procenitelj Milić Đoković kaže da postoje dve strane kada su u pitanju najskuplje ulice u Beogradu - na jednoj su one koje se prodaju za najviše novca po kvadratu, a na drugoj su najtraženije lokacije na kojima mnogi žele da kupe nekretninu, ali se stanovi i kuće u njima retko mogu naći u oglasima, jer nisu na prodaju. On kaže da su među ulicama koje traži dobro platežna klijentela i vile u Jove Ilića na Voždovcu, kao i nekretnine na Kosančićevom vencu i Dunavskom keju.

Mladen Surjanac

- Krunska ulica je san svih tajkuna. Imam spisak ljudi koji čekaju nekretninu u toj ulici. Oni koji hoće da ih kupe ne pitaju za cenu. Može se napraviti paralela sa kupovinom automobila ručne izrade, poput bentlija, stvar prestiža je voziti ga, a tako je i sa stanovanjem u ovim ulicama. Cena je stvar pogodbe i tu se ne gleda vrednost po kvadratu, objašnjava Milić Đoković.

Agent za nekretnine Katarina Lazarević kaže da kupci za luksuzne vile i stanove postoje, iako to nije veliki procenat. Napominje i da su vile na Dedinju i Senjaku najskuplje, ali da su već probrane i da je gotovo nemoguće ili jako teško naći kuću u tim ulicama.

- Kupci koji su zainteresovani za te lokacije ni ne gledaju u suštini kuću, većina želi da ruši i da gradi po svojoj želji, a važan im je plac. Od gradskih ulica su osim Krunske atraktivne i Smiljanićeve i Jove Ilića. U centralnim gradskim opštinama praktično da nema ulice gde se može kupiti kvadrat po prosečnoj ceni. Mnoge agencije su sada specijalizovane samo za najluksuznije objekte, kaže Lazarevićeva.

Ona napominje da je nova luks lokacija i novogradnja na Dorćolu, a da su u fazi pripreme za izgradnju stanovi preko puta Kalemegdana u Tadeuša Košćuškog, koji bi, kako kaže, mogli oboriti rekordne cene kvadrata u prestonici, koje drži Beograd na vodi. Zbog pogleda na Hram Svetog Save među kupcima koji mogu da izdvoje mnogo novca je i Mačvanska ulica na Vračaru.