');
03
Dec
zemljani put
Pixabay

Zemlja skuplja od kvadrata - Rast tražnje na tržištu nekretnina uticao na cene zemljišta

facebook messenger viber
Potražnja stanova podigla je i interesovanje za kupovinu građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u Srbiji.

Izgradnja stanova, moderne mreže puteva, kao i rekonstrukcija postojećih, uz sve veći priliv stranog kapitala na tržištu Srbije, rezultovao je povećanjem interesovanja za kupovinu zemljišta širom zemlje. Bilo da se radi o građevinskom ili poljoprivrednom zemljištu, lokacije koje su bliže centru ili urbanizovanim delovima velikih gradova u Srbiji, beleže porast cene na tržištu nekretnina.

Prema oglasima na portalu Nekretnine.rs, uradili smo istraživanje koliko iznosi najviša, a koliko novca je potrebno za najnižu cenu ara građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u 13 srpskih gradova.

bing maps screenshot mapa

Subotica

Najniža cena građevinskog zemljišta u Subotici, iznosi 6.900 evra po aru, dok je za najvišu potrebno izdvojiti 10.000 evra po aru.

Cena ara poljoprivrednog zemljišta iznosi nešto više od 9 evra, dok je za najvišu cenu ara poljoprivrednog zemljišta potrebno izdvojiti 531 evro.

Novi Sad

Cena ara građevinskog zemljišta u Novom Sadu, iznosi nešto više od 477 evra, dok je za najvišu cenu ara građevinskog zemljišta potrebno izdvojiti 10.299 evra.

Najniža cena po aru poljoprivrednog zemljišta iznosi nešto više od 41 evra, koliko je potrebno izdvojiti na teritoriji Novog Naselja, dok je najviša cena po aru, 1.333 evra, koliko je potrebno izdvojiti za poljoprivredno zemljište u Petrovaradinu.

Zrenjanin

Najniža cena građevinskog zemljišta u Zrenjaninu po aru iznosi 94 evra. Za najvišu cenu potrebno je izdvojiti 24.326 evra po aru.

Za poljoprivredno zemljište, zainteresovani kupci, moraće da odvoje 886 evra.

Pančevo

Jedan ar građevisnkog zemljišta u Pančevu, kada se radi o najnižoj ceni, iznosi 413 evra. Za najvišu cenu potrebno je izdvojiti čak 41.954 evra, koliko košta najskuplji ar građevinskog zemljišta u Pančevu.

Beograd 

Najniža cena ara građevinskog zemljišta nalazi se na levoj obali Dunava, u Borči i iznosi 1. 100 evra. Najviša cena ara nalazi se na teritoriji Karaburme i iznosi 185.064 evra.

Za najnižu cenu ara poljoprivrednog zemljišta u Beogradu, najniža cena iznosi 500 evra po aru, koliko je potrebno izdvojiti na teritoriji Sopota, dok je za najvišu cenu potrebno izdvojiti 16.666 evra po aru zemljišta koje se nalazi na području Surčina.

RAS Srbija parcele

Smederevo

Najniža cena ara građevinskog zemljišta u Smederevu iznosi 691 evro. Za najvišu potrebno izdvojiti 4.199 evra.

Ar poljoprivrednog zemljišta u Smederevu iznosi 363 evra po aru.

Šabac

Cena jednog ara građevinskog zemljišta u Šapcu, iznosi 9.817 evra.

Čačak

Cena građevinskog zemljišta u Čačku iznosi 2.500 evra.

Niš

Za najnižu cenu građevinskog zemljišta po aru, potrebno je izdvojiti nešto više od 110 evra, dok je za najvišu cenu potrebno izdvojiti 5.000 evra, koliko košta građevnisko zemljište u Nišu koje se nalazi u blizini aerodroma "Konstantin Veliki"

Na istoj lokaciji, za poljoprivredno zemljište, po aru je potrebno izdvojiti 110 evra, koliko iznosi najniža cena. Najiviša cena iznosi 1.452 evra po aru.

Kragujevac

Potrebno je izdvojiti nešto više od 62 evra po aru, za najnižu cenu građevinskog zemljišta u Kragujevcu, i vrednost raste sve do 9.160 evra.

Shuttersotck Kragujevac panorama

Kruševac

Cena građevinskog zemljišta u Kruševcu po Aru iznosi 2.483 evra.

Kraljevo

Najniža cena, kada se radi o građevinskom zemljištu u Kraljevu, iznosi 1.500 evra po aru. Za najvišu cenu potrebno je izdvojiti 2.437 evra.

Leskovac

U Leskovcu, najniža cena građevinskog zemljišta po aru iznosi 874 evra, dok je za najvišu potrebno izdvojiti 26.990 evra.

Za cenu poljoprivrednog zemljišta, prema oglasima na sajtu Nekretnine.rs, potrebno je izdvojiti 3.571 evro po aru.