');
28
Jul
forma ideale
Promo

Osvežite ambijent malim promenama

facebook messenger viber
Povremeno je potrebno, a i korisno, malo preurediti dom i probuditi novu energiju u njemu.

Možda ćete pomisliti kako je za to potrebno mnogo vremena i truda, kao i ulaganja, ali i male promene mogu vidno osvežiti ambijent i učiniti dom modernijim. Kako bismo vam olakšali i dodatno vas inspiririsali, delimo sa vama u nastavku neke ideje i savete.

Možete početi sa novom bojom zidova, koja je lako dostupna, a veoma autentična promena, kojom ćete učiniti da vaš dom izgleda svežije. Ukoliko želite da dočarate utisak modernog dizajna, akcentni zidovi mogu biti u zasićenim bojama, poput tamne, duboke, kraljevsko plave ili trava zelene. Za sve one koji nisu dovoljno smeli da koriste tamne boje zidova u dnevnom boravku, predlažemo spavaću sobu kao pravi izbor za to.

Koliko snažna boja može da doprinese ambijentu, možete videti na primeru spavaće sobe VALENCIA, koja predstavlja idealan spoj modernog i rustičnog. Bračni krevet VALENCIA i noćni ormarić VALENCIA bi se, uz floralnu tapetu ili neku zemljanu boju zida, lako uklopili u boho stil, ali bojenjem zida u kraljevsko plavu boju dobija se moderan ambijent u koji plava boja donosi momenat elegancije i potrebnu dubinu. Savršenu ravnotežu između tople atmosfere i hladnog minimalističkog momenta možete uspostaviti pomoću tepiha u nijansama oker boje i detaljima u dekoru artisan hrasta.

Veliki tabure, koji stoji uz sam krevet, uvek je praktičan, ali i i atraktivan dodatak, a tabure TRAPEZ XL može biti sjajno rešenje uz predložene elemente.

Klasični komadi nameštaja u tradicionalnoj braon boji i te kako mogu pripadati savremenom i modernom ambijentu, a sjajan primer je ležaj MARBO. Zahvaljujući savremenom dizajnu i praktičnim karakteristikama, on u potpunosti doprinosi opremanju životnog prostora.

Ukoliko imate na raspolaganju velike površine zidova, nemojte ih zatrpati galerijom slika ili fotografija, već pronađite idealnu poziciju i podelite je tapetom i bojom.

Promo forma ideale

Svetlije sobe izgledaju veće i privlačnije, a za najbolji efekat izaberite za boju zida meke tonove prljavo bele, bež i oker. Možete koristiti i tapetu bez jakih kontrasta samog paterna, a za boju zida sjajno bi se uklopila neutralna siva. Kako biste doprineli eleganciji, koristite isključivo zavese do poda, a na zid postavite jedno veće ogledalo ili zanimljiv set od tri ogledala, različitih dimenzija i atraktivnog izgleda.

Predsoblja često nemaju preveliki izvor prirodnog svetla, pa je sjajno rešenje da u njemu koristite nameštaj sa ogledalima koja omogućavaju prirodnom svetlu da se reflektuje i ispuni ambijent, kao i da učini da izgleda prostranije.

Predsoblje VALENCIA je sjajan izbor za dom koji želite da uredite u modernom stilu, a kao sjajno rešenje dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu element predsoblja VALENCIA P2 OG sa ogledalom na jednom krilu, koji ima i dovoljnu površinu koja će reflektovati svetlost. Pritom, veoma je praktičan i ostavlja dovoljno prostora za odlaganje.

Promo forma ideale

Neizostavan deo modernog doma su i biljke, koje će dodatno oplemeniti prostor. Bilo da se radi o sobnoj biljci koja pomaže u balansiranju vazduha i vlage u vašoj kući, ili o veštačkim biljkama koje će uneti svežinu zelenila u prostor, ovo je jedinstven i zaista divan način da svoj dom učinite savremenim.

Verujemo da ste sada dovoljno inspirisani da ove male promene sprovedete u uređenju vašeg doma, kako biste kreirali ambijent po vašem ukusu, u kome ćete sa zadovoljstvom odmarati i provoditi vreme.