');
15
Sep

Kakvu nekretninu u Srbiji možete da kupite za 50.000 evra

facebook messenger viber
U Beogradu jedva garsonjeru, a u manjim gradovima izbora na pretek. Cifra od 50.000 evra nekada je bila ozbiljna suma za koju je mogao da se kupi manji stan ili kuća u širem centru grada.

I pored sve priče o stabilizaciji tržišta, izveštaji nam redovno pokazuju da rast cena nekretnina u Srbiji još nije stao. Rast cene kvadrata u poslednje dve godine doveo je do toga da za 50.000 evra stan, i to vrlo mali, sada može da se kupi eventualno na periferiji grada.

Ipak, ukoliko vam lokacija nije primaran faktor, po ovoj ceni danas mogu da se nađu jeftine nekretnine u okolini i na periferiji Beograda. Za 50.000 evra tamo možete pronaći stanove, kuće, garaže, vikendice. Kuće i stanovi po ovoj ceni obično nisu u sjajnom stanju i potrebna su određena ulaganja, što je i očekivano s obzirom na cifru po kojoj se prodaju.

Sve je češće da oni koji su zainteresovani za kupovinu nekretnine namenski se odlučuju baš za one jeftinije, gde je potrebno više ulaganja, ali manje novca pri kupovini.

Evo gde su sada niske cene nekretnina

Jeftine nekretnine mogu pak da se pronađu širom Srbije. Gledajući oglase, našli smo raznovrsne cene nekretnina te je kuću, stan ili vikendicu moguće pazariti za 12.000 evra, čak i neke za 50.000 evra od 100 kvadrata. To su najčešće kuće koje nalaze na periferijama gradova ili u selima, na zabačenijim lokacijama.

Tako smo pronašli najjeftiniju kuću u Beogradu. Ima 110 metara kvadratnih, a prodaje se za svega 26.000 evra. Velika kuća u Grockoj oglašena je na prodaju, ukupno ima 10 soba i plac na kome se nalazi ima 19 ari. Stara gradnja je u pitanju, ali je vlasnik naglasio da uz malo ulaganja možete imati odličnu kuću. Kuća poseduje terasu i podrum.

Tu je i bogata ponuda stanova koji koštaju ispod 50.000 evra. To su uglavnom garsonjere ili jednosobni stanovi koji se nalaze na periferiji Beograda. Obično je reč o naseljima: Borča, Padinska skela, Kotež, Krnjača, Žarkovo.

nekretnine stan kuća vikendica

Jedan od stanova koji se nalazi u Padinskoj skeli ima 60 metara kvadratnih i prodaje se za svega 24.000 evra. Stan je dvosoban i nije namešten. Nalazi se u prizemlju, a ima i svoje parking mesto, kao i terasu. Stan se nalazi u kući sa odvojenim ulazom.

Osim stanova i kuća još jedna nekretnina koja može da se pazari, a da košta manje od 50.000 dinara je i garaža. Ovaj tip nekretnine postao je sve popularniji i traženiji u poslednje vreme, a oglasi vrve od ponuda.

Cene garaža variraju pa se mogu naći po ceni od 5.000 evra po kvadratu, dok neke koštaju čak i 40.000 evra.