');
22
Nov
vranje

PREDRAG DEDIJER / RAS SRBIJA

Kažu da od Vranja mogu da uče mnogi drugi gradovi, a kakve su cene stanova?

facebook messenger viber
Vranje je psotalo jedan od prioriteta u razgovorima sa investitorima, čulo se prethodnih nedelja. Taj grad privlači sve više i mladih ljudi, a tome svedoči i sve veće interesovanje za nekretninama.

Vranje je dom čuvenih "Jumka" i "Simpa", ali i tekstilne industrije stranih ulagača. Tamo posluje i Teklas.

U poslednje vreme se ulaže u infrastrukturu ovog grada, pa je tako najavljeno da će na toj teritoriji biti izgrađen ukupno 141 kilometar kanalizacije, piše Blic biznis.

Počeće i gradnja regionalne deponije u Vranju, pored buduće brze pruge.

Vranje jedan od lokalnih sampouprava koje imaju odgovoran odnos prema postrojenjima zbog čega važi za mesto od kojeg mogu da uče mnogi gradovi i opštine u Srbiji.

Kao što smo naveli na početku, i interesovanje za kupovinom objekta je u porastu, kako stambenih tako i poslovnih. To pokazuju i zvanični podaci - prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2022. prosečna cena kvadratnog metra stana u Vranju bila 759 evra.

Sada je 750 evra (87.582 dinara) minimalna cena kvadrata stanova u novogradnji u Vranju, što znači da je prosečna znatno iznad.

Dodatno, kako pišu lokalni mediji, a i reći će vam mnogi Vranjanci koji u ovom trenutku prodaju ili kupuju, cena kvadrata novog stana je često znatno veća, i do 1.000 evra, pa i više.

Ukoliko prelistate oglase, nema stana ispod 60.000 evra, a našli smo pojedine i za više od 150.000. Gotovo kao u prestonici.