');
09
Feb
tunel ekonomski fakultet

SRBIJA2027.GOV.RS / SCREENSHOT

Beograd više neće biti isti - Ova dva projekta će značajno promeniti sve

facebook messenger viber
Potpisan ugovor za izgradnju tunela od Bulevara despota Stefana do Ekonomskog fakulteta; Šapić: Projekat "Mali metro" menja saobraćajnu arhitekturu grada

Kako piše na sajtu vlade Srbije "Srbija 2027" gradnja tunela kod Ekonomskog fakulteta trebalo bi da počne već ovog meseca, a početak izgradnje Novog savskog mosta predviđen je za drugi kvartal 2024. godine.

Ovaj tunel će povezivati Karađorđevu ulicu i Ulicu despota Stefana a gradiće ga kompanija Powerchina. Kako je najavljeno on bi trebao da bude završen 2030. godine, a vrednost radova je procenjena na više od 235 miliona evra, piše Blic.rs.

GRAD BEOGRAD tunel ekonomski fakultet

Ulaz u ovaj tunel nalaziće se u blizini Ekonomskog fakulteta, dok će izlaz iz istog biti u Ulici despota Stefana, u blizini policijske stanice.

Projekat "Mali metro"

Izgradnja tunela pored Ekonomskog fakulteta deo je šireg projekta koji je gradonačelnik Aleksandar Šapić nazvao "mali metro" i koji podrazumeva uklanjanje Starog savskog mosta i izgradnju novog.

Takođe na sajtu "Srbija 2027" istaknuto je da bi gradnja novog mosta trebalo da počne u drugom kvartalu ove godine, a završetak izgradnje trebao biti gotov do 2027. godine. Ugovor za izgradnju tunela potpisan je u decembru prošle godine.